2023 seçiminin diğer seçimlerden farklılığına dikkat çeken Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “2023 seçimi için günler sayılırken Cumhurbaşkanlığı adaylıkları konusunda yaşanan tartışmalar hızlandı. Tek adam rejimine karşı olanlar diyalog kapısını açık tutmalıdır. Seçime girecek olan parti sayısı çok olsa da Cumhurbaşkanlığı Seçimini iki taraf olarak değerlendirmek gerekiyor. Tek adam rejiminden yana olanlar, demokrasiden yana tek adam rejimine karşı olanlar biçiminde.” dedi.

İki seçim olacak

Tartışmaların yalnızca Cumhurbaşkanlığı Seçimi olacak biçiminde darlaştırıldığını belirten Poyraz, “İki tür seçim olacak. Partiler tavırlarını buna göre yapmalılar. Cumhurbaşkanlığı seçimi için yan yana gelmek, aynı aday üzerinde birleşme olabileceği gibi birkaç aday da çıkabilir. Burada temel politika tek adam rejimini sonlandırmaya yönelik olmalıdır. Partiler ve ittifaklar milletvekilliği çoğunluğunu da almak üzere planlama yaparak yol haritalarını istedikleri gibi belirleyecekler. Ancak tartışmalarda milletvekilliği seçimleri önemsizleştirilmemelidir. Demokratik hakları yok eden, yürütmenin, yargının üzerinde egemen olan tek adam rejiminden kurtulmak için politikalar geliştirilmelidir. Emek Partisi olarak bu konuda üzerine düşeni yapacağız.

Çözümsüz değiliz

Tartışmalarda partilerle görüşmeyi bile gündeme almayanların yanlış yaptığını vurgulayan Poyraz, “HDP baskılanarak tek adam rejiminin devamı sağlanmak isteniyor. Bilinmeli ki, tek adam rejiminin sonlanmasının yolu, emekten, demokrasiden yana tüm güçlerin birliğinden geçmektedir. Emek Partisi olarak il ve ilçe örgütlerimizden, işyerlerinden alınan görüşler 17-18 Ocak tarihlerinde Genel Yönetim Kurulumuzun yapacağı toplantıda değerlendirilecek ve partimizin seçim taktiği belirlenecektir. Sonra da 20 Ocak tarihinde içinde olduğumuz Emek ve Özgürlük İttifak’ının toplantısında ortak irademizin ne olacağı belirlenecektir. Hedef tek adam rejimini sonlandırmak olacaktır. Emek Partisi olarak tüm emek ve demokrasi güçlerinin ortaklaşması, tek adam rejiminin sonlandırılması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi