Düzenlenen imza törenine DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal YILMAZ ve üreticiler katıldı.

Programda konuşma yapan İl Müdürümüz Kemal Yılmaz; " İlimizde iklim koşulları örtüaltı yetiştiricilik yapmak için son derece elverişlidir. Artan nakliye giderleri göz önüne alındığında yerinde üretim her geçen gün daha önemli hale gelmektedir. Bunun yanında tüketicilere taze sebze arzının sağlanması da önem arz etmektedir. Bu doğrultuda ilimizde örtüaltı yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde "Ordu İlinde Seracılığın Geliştirilmesi Projesi" ni hayata geçiriyoruz." dedi.

Ordu'da seracılığın her geçen gün geliştiğini vurgulayan Yılmaz; "DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı her alanda olduğu gibi örtüaltı yetiştiriciliği konusunda da ilimize çok ciddi destekler sağlamaktadır. 2021 yılında DOKAP ile ortaklaşa yürütülen proje ile 50 adet 240 m² sera kurulumu yapılmıştır. 2023 yılında da "Ordu İli Seracılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 15 adet 240 m² sera tesis edilecektir. Yapılan bu çalışmalar neticesinde 2014 yılında 182 dekar olan örtüaltı alanımız, bu gün itibariyle 323 dekara ulaşmıştır ve artmaya devam etmektedir. Uygulayacağımız projeye desteklerinden ötürü DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız Sayın Hakan Gültekin 'e teşekkür ediyorum. Projeden yararlanan siz değerli üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Yılmaz 'ın ardından söz alan DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin ise; "Bizler DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak bu bölgede üretimin her aşaması ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Özellikle üretim ve istihdam odaklı birçok proje destekledik. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz siz üreticilerimiz adına başarılı projeleri bizlere sunuyorlar, bizler de sunulan projeleri bütçemizin elverdiği ölçüde destekliyoruz. Projelerin başarılı olduğunu sahada görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Siz değerli üreticilerimize projenin hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerini noktaladı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi