Zor şartlar altında İslamı tebliğ eden kainatın efendisi (s.a.v) ALLAH (c.c.) izni ile Mekke’den Medine’ye hicret etmiş , ama bu kutlu yolculuk ve  hicret bir göçten öte İslam’ın yeniden dirilişi, Milli şairimiz Mehmet Akif’in “Yüz Üstü Çok Süründün Ayağa Kalk Sakarya” dediği gibi ALLAH Resulünün önderliğinde ümmetin ve İslam’ın ayağa kalkması olmuş ALLAH (c.c) İslam nurunu Medine’de tamamlamıştır. 
 
     
HİCRET CAN-I,CAN’A TERCİH ETMEKTİR.


AKYOL, Hicretten alınacak en önemli mesajın can-ı can’dan aziz bilmek olduğunu belirterek bunun örneğini Hz.Aliyyül Murtaza Kerremallahü Veche göstererek kendi canını Efendimizin Canından aziz bilmiş müşriklerin Efendiler efendisinin canına kast etmeye geldiklerinde  yatağında Hz.Ali’yi görünce ne yapacaklarını şaşırmışladır . Bugüne baktığımızda , zulme uğramış, eziyet görmüş, işkencenin her türlüsünü yaşamış, dün Bosnalı kardeşlerine, balkanlardaki kardeşlerine olduğu gibi ,bugün  Suriyeli ve Iraklı kardeşlerine de  kucağını açmış  Türkiye kendi canını, kardeşlerinin canından aziz bilmiştir.Türkiye gözü yaşlı mazlumlara esnar olmuştur.  Bizim köklü medeniyetimiz ve kadim geleneğimiz bunu bize emretmektedir. Bugün olduğu gibi yarında tereddüt etmeden aynı hassasiyeti gösterecek olan ülkemiz her zaman mazlumun ,ezilmişlerin yanında olacaktır dedi.

1436. Hicri yılbaşının Ordu ilimize , milletimize , memleketimize , islam dünyasının yeniden dirilişine  ve dahi insanlık aleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.Haber Mekezi
Editör: Haber Merkezi