Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), birçok ilçede vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine, ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Birçok alanda eğitimler veren ORMEK’lerde yıl sonu sergisi ile kursiyerlerin eserleri de görücüye çıkıyor.

Bu kapsamda kurs merkezilerinden bir tanesi olan Fatsa ORMEK’te kursiyerlerin eserlerinden oluşan yıl sonu sergisi açıldı. Fatsa Kültür Sarayında gerçekleştirilen yıl sonu sergisinin açılış programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda kursiyer ile davetli katıldı.

Yıl sonu sergisinin açılış programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ORMEK ile insanların içindeki yeteneklerin keşfedildiğini söyledi.

Yapılan ürünlerin aile ekonomisine de katkı sağladığını belirten Başkan Güler, “Fatsalı hanımların ve beylerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergimizi açıyoruz. Herkesin içerisinde uyandırılmayı bekleyen bir dev var. Herkes kendini yeniden keşfedebilir. Kendimizi önce tanımamız ve yeteneklerini bilmemiz gerekiyor. Her gün kendimizi yenilememiz gerekiyor. Yapılan eserlerle bu durumun en iyi örneklerini görüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla hayata bağlılığı sağlayacağız. Bilindiği üzere iki yılı pandemi ile geçirdik. Burada yapılan çalışmalar birincisi yaşam kalitemiz için geçerli. İkincisi ise geçimimiz için. Burada çok güzel eserler ortaya çıkacak ve bu eserleri satarak ekonomimize katkılar sağlayacak. ORMEK’te yaptığımız çalışmalarda biz ‘Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu’nun bütün uygulamalarını birlikte gerçekleştiriyoruz. İlk olarak üreteceğimiz ürünleri düşünüyoruz ve bunun ürüne dönüşmesini sağlıyoruz. Yapılan bu eserlerle yarışıyoruz. Sonuç olarak da bu ürünleri satarak bir kazanç elde ediyoruz” diye konuştu.

“30 bin kişiye eğitim veriyoruz”

ORMEK’lerde aktif olarak 30 bin kişiye eğitim verildiğini aktaran ve yapılan ürünleri tüm Türkiye’ye tanıttıklarını dile getiren Başkan Güler, şunları kaydetti:

“Biz şu an ORMEK olarak 30 bin kişiyi eğitiyoruz. Aslında bu 30 bin kişi kendini keşfediyor, yeteneklerini ortaya çıkarıyor ve bambaşka bir insan oluyor. Bugün burada 400 çeşit ürün var. Fatsa’nın hanımları ve beylerinin bu ürünlerini görüyoruz. Bu ürünleri sadece Ordu’ya değil, tüm Türkiye’ye tanıtacağız. Ordu artık kabuğunu kıran bir şehir oldu ve ünü sınırları aştı.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi