Torun, Ordu ormanlarının 3’te 1’inin maden şirketleri eliyle talan edildiğini, adına türkü yakılan Ordu derelerinin HES’lerle tahrip edildiğini belirterek, “Ama bu iktidar halkın feryadını da doğanın feryadını da duymuyor” dedi.

Torun, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye olarak bir 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü daha ülkemiz adına üzüntü ve endişeyle karşılıyoruz. 19 yılda ülkemizi sorunlar yumağına çeviren siyasi iktidar çevre konusunda da sabıkalıdır. Yıllardır attığı yanlış adımlarla bu iktidarın bizatihi kendisi çevre sorunu haline gelmiştir.

“Ormanlarımızın 3’te 1’i talana açıldı”

Sadece Ordu ilimize baktığımızda çevreye verilen zararlar artık geri dönülemez bir hal almıştır. İlimizdeki orman alanları 202 bin hektardır. Son verilere göre, maden arama sahası ilan edilen orman alanı 70 bin hektara ulaşmıştır. Şu anda Ordu ormanlarının yüzde 34’ü, yani 3’te 1’i altın madenleriyle talana açılmıştır. Sadece Fatsa altın madenin doğaya verdiği zarar ve hukuksuz ağaç kesimleri tüm Türkiye’nin gündemindedir.

“Doğanın feryadını duymuyorlar”

Adına türkü yakılan Ordu’nun dereleri bu iktidarın elinde tahrip ediliyor. Ordu’nun yağış miktarı 2020’de yüzde 48 azaldı. Derelerimizin debisi de düştü. İktidar bu gerçeği görüp tedbir alacağına derelerimizin önüne plansız HES’ler kuruyor. Ama bu iktidar halkın feryadını da doğanın feryadını da duymuyor.  Altın madeni varsa orman yoktur, plansız HES varsa su yoktur, doğa yoktur.  Yine Ordu halkının 15 milyon lirası harcanarak yapılan Botanik Park tam çevre skandalına dönüştü. Sözde çevreci olanlar milyonluk parkı hastane yapılacak diye söktü, gelin görün ki hastane bile yapılmadı. Şimdi de çıkmış yine vatandaşın parasını harcayarak Rehabilitasyon ve Gençlik Merkezi yapacağız diyorlar. Sonuç olarak Ordu’nun doğasına verilen zararın kaynağı olanlar, sorunları çözemezler. Halkımızın da zaten bu yönetimden bir beklentisi kalmamıştır. İnanıyoruz ki vatandaşlarımız Ordu’muzun doğasına bu eziyeti yapanlara ilk seçimde gereken cevabı verecektir.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi