İl koordinasyon toplantısı yapıldı
OrduYORUM/Recep ALTUN
İl Koordinasyon toplantısı Ordu Valiliği Meclis Salonunda İlimiz yatırımlarını ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu’nun 2012 yılı 2. dönem toplantısı, Vali Orhan Düzgün Başkanlığında yapıldı.
Valilik Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.
2012 yılının ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün,”2012 yılında Ordu ili genelinde toplam 444 adet proje yürütülmekte olup bunların toplam bedeli 1.4 Milyar dolar’dır. Bu yatırımlara 2012 yılında yaklaşık 512 Milyon dolar ödenek ayrılmıştır. Bu güne kadar 1 Nisan tarihi itibariyle bu ödeneklerin 52 Milyon TL’si harcanmıştır. Dolayısıyla yüzde 10 maddi gerçekleştirme vardır. Projeye göre yüzde 20 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.31 Mart itibariyle 119 adet projemiz tamamlanmış 131 adet projemize henüz başlanamamıştır.51 adet projemiz ihale aşamasındadır143 adet projemiz ise halen devam eden projeler arasıdan yer almaktadır.2012 yılının ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Aleybeyoğlu: ” Cevap bekliyoruz”
Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Alaybeyoğlu toplantıda yaptığı konuşmada Ordu Belediyesinin projelerinden bahsetti. Alaybeyoğlu “Geçtiğimiz haftalarda AB kaynaklı su arıtma tesislerinin açılışı vardı.23 il arasında ilimizde vardı. Bu kapsamda Ordu Atık su arıtma tesisinin toplam bedeli 25 milyon 635 bin EURO’ dur. 8 adet işi kapsamaktadır.2 adet ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapıldı ve işe başlandı. Ağustos ayı içinde 57 kilo metre içme suyu, 30 kilometrede kanalizasyon yapım işi yaklaşık 8 milyon 500 bin EURO’ya ihale edilecek. İleriki ihalelerde vidanjör alımı laboratuar malzemeleri ve ekipman alımlarıyla ilgili bir ihalemiz olacak.Bir diğer projemiz teleferiktir.Teleferik ihalesinde de artık sona gelindi.ihalesi 9 Milyon 100 bin EURO’ya ihale edilmişti.İller bankamızın kredi destekleri vardı.Şuan ki eksiğimiz Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz destekler ile kıyı dolgu planıyla ilgili projelerimiz hazırlandı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gönderildi.Proje onaylandı.Kıyı kenar dolumuyla ilgili10 adet  kurum görüşleri istendi.Bunlardan 8 tanesi tamamlandı.2 tanesine en kısa sürede tamamlanacak ve muhtemelen mayıs ayı içerisinde resmi açılışımız gerçekleştireceğiz.Cumartesi pazarı ve otopark projesinin toplam ihale bedeli 3 Milyon 900 Bin TL ile ihale edildi.Artık inşaatta son aşamaya gelindi.Haziran ayı gibi bu işimizde sonlanacaktır.Çöp ayrıştırma tesisimizin çalışmaları devam ediyor.Atıktan yakıt elde etme projemizde son aşamaya gelindi.Onunla ilgili ihalemiz yapılacak.Bu proje 2 Milyon 400 Bin TL’ye mal oldu.Bilindiği üzere Ordu belediyesi Hizmet Binası ile ilgili projemiz vardı.Fakat vatandaşlar ve kamuoyu Ordu Belediyesinin bulunduğu alanın yeşil alan olarak kalması istendi.bizde Ordu Valiliğimizin taşınması gündem de olan Karayollarının bulunduğu yerden yer istedik.Görüşmeler sürüyor.Cevap bekliyoruz” dedi.
Ordu’nun en büyük projesi Çevreyoludur
Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu yaptığı konuşmada Ordu’nun en büyük projesi Ordu Çevre yoldur diyerek şunları söyledi“ Kurumumuzun Ordu’da yürüttüğü proje sayısı 25’dir.Proje tutarları 1 Milyar 104 Milyon Tl’dir. Önceki yıllarda harcama 340 milyon, dönem sonu harcama ise 1 milyon TL’dir. Ordu ilimizdeki en büyük proje Ordu Çevre yoludur. İhalesi yapılarak yer teslimi yapılmıştır. Şuan şantiye kurulum işlemleri devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde inşallah kazmayı vurmuş olacağız. Bu projemizin uzunluğu 19.1 Kilometredir. Akçaova vadisinden başlayıp Boztepe’yi tünelle geçerek Turnasuyu mevkiinde son bulmaktadır.toplam 5.3 kilometre tünel bulunmaktadır.Yaklaşık 1480 metre viyadük bulunmaktadır.İşin süresi ise 700 gündür.Bir diğer projemiz Ünye Çevre yoludur. 13 Kilometre uzunluğundaki yolda Şuanda çalışmalar devam ediyor. Burada bir viyadükte sorun oldu. Bununla ilgili proje çalışması sonlanmak üzere Ünye çevre yolundaki hedefimiz bu sene bitirip trafiğe açmaktır.”dedi.
Bisiklet yolu düşünmüyoruz
Öte yandan Perşembe Bolaman arasına bisiklet yolu projesi ile ilgili açıklama yapan Uraloğlu;” Perşembe Bolaman arasına bisiklet yolu yapmamız demek o yolun tamamen yapılacağı anlamına gelmektedir. Şuan için bunu yapabileceğimizi düşünmüyoruz.”dedi.
Binayı biz temin edebiliriz
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Abdulkadir Uraloğlu’na ilçesi için yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederken birde istekte bulundu.Gündoğar “ Aybastı ilçesi ilimizin en uzak ilçesi olduğu için yüksek kesimdeyiz. Özellikle kış aylarında çok zorlanıyoruz. İlçemize Ordu Şubemiz uzak. Fatsa Karayolları, Niksar ve Gölköy’de uzak. İlçemizde Karayollarının bir tane aracı olmadığı için sabahları yolları sürekli biz açmak zorunda kalıyoruz. Kış ayı bizim bölgemizde çok olumsuz geçmektedir. Bu sıkıntıyı Kabataş’ta yaşamaktadır. Ben ilçemizde karayolları bakımevi oluşturulmasını istiyorum. Fatsa’dan greyder gelene kadar öğlen oluyor. Her sabah biz Kabataş’a kadar açtık.İki ay üç ay bir araç bırakılsın binayı da biz temin edelim.Ben Üç yıldır belediye başkanıyım her yıl aynı sorunları yaşıyoruz.”dedi.
Böyle olduğunu düşünmüyorum
Bu istek üzerine Uraloğlu”  Önceki yıllarda bakım evi konusu gündeme geldi. Fatsa Aybastı arasında karla mücadelede birinci öncelikli açılması gereken yollarımızdandır. Karla mücadele konusunda bir sıkıntı yaşadığımızı düşünmüyorum. Siz bazı durumlarda yardımcı oluyorsunuzdur ama genel bir sıkıntı yok. Aybastı Reşadiye arasında ki güzergâhta ise imkân bulundukça açılacak yollar arasındadır. İmkân yoksa sadece mahsur kalanlar bir şekilde kurtarılır. Bakım evine gerek yok. Biz 24 saat esasına göre çalışıyoruz. 50 gün ben açtım diyorsunuz o bilgiler bende yok. İşin açıkçası ben bu işin böle olduğunu düşünmüyorum. Siz böyle çalıştıysanız benden yakıtınızı istemeniz gerekmekteydi. Şimdi kış bitti ben açtım diyorsunuz ona ben bir şey diyemem.”dedi. 
Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz ise “ konu ile ilgili olarak “ Bu yıl kış şartları çok ağır geçti. Yolda kalan araç sayısı çok fazla oldu Özellikle Kabataş’a gelirken rampa yollarda çok sayıda araç kurtarmaya gittik. Gece gündüz araç çekmek zorunda kaldık. Biz vatandaşlarımız yolda kalmasın diye çalışmalarımıza devam ettik.”dedi.
Kabataş Belediye Başkanının da bu ifadelerinin ardından bölge Müdür Uraloğlu “ demek ki bizde bir bilgi eksikliği var. Karla mücadele konusunda bilgi eksikliği ile ilgili olarak.Sizler gibi düşünmüyorum ama bunu bir sorgulayalım. Şuana kadar bakım evi düşünmedik ama tekrar şartlarımızı değerlendirelim.”dedi. Uraloğlu’nun konuşmasının ardından toplantıya katılan diğer bölge müdürleri ve daire müdürleri projelerini anlattı.
İlimizdeki yatırımlar ise mart ayı itibariyle şu şekilde
İlimizde yatırımlar ağırlıklı olarak; ulaştırma, enerji, eğitini, sağlık, tarım, kültür ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde yoğunlaşırken 2012 Yılı Mart ayı sonu itibariyle;
Ulaştırma sektöründe; tamamlanan 31, devam eden 29, ihale aşamasında 6 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 22 adet proje olmak üzere toplamda 88 adet proje bulunmaktadır. Bu projelere 80 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup, dönem sonu itibariyle 10,5 Milyon TL 'si harcanarak yıl içinde % 13 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.
Enerji sektöründe; tamamlanan 3, devam eden 1 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 1 adet proje olmak üzere toplamda 5 adet proje bulunmaktadır. Projelerin toplam bedeli 50 milyon TL olup, 2012 yılında 14 Milyon TL ödenek, tahsis edilmiş ve 4 Milyon TL harcama gerçekleştirilerek. % 29 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmamıştır.
Farım sektöründe; tamamlanan 13, devam eden 7, ihale aşamasında 4 ve çeşitli sebeplerle başlanamayan 20 adet proje olmak üzere toplamda 44 adet proje bulunmaktadır. Projelerin toplam bedeli 35 Milyon TL olup, 2012 yılında 2 Milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.
Eğitim sektöründe; tamamlanan 17, devam eden 67, ihale aşamasında 6, çeşitli sebeplerle başlanamayan 1 adet proje olmak üzere toplamda 45 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 215 Milyon TL'dir. 2012 yılında 24 Milyon TL tahsis edilmiş ve 7 Milyon TL harcama gerçekleştirilerek % 30 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.
Sağlık sektöründe; tamamlanan 1, devam eden 2 ve çeşitli sebeplerle başlanamayan 8 adet proje olmak üzere toplamda 11 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 10 Milyon TL'dir. 2012 yılında 3,5 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş ve 430 Bin TL' si harcanarak % 12 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.
Kültür ve Turizm sektöründe; tamamlanan 2, devam eden 11, ihale aşamasında 2, çeşitli sebeplerle başlanamayan 5 adet proje olmak üzere toplamda 20 adet proje bulunmaktadır. Bu yatırımlarımıza 2012 yılında 248 Milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.
Diğer Kamu Hizmetleri Sektöründe; tamamlanan 51, devam eden 67, ihale aşamasında 32 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 52 adet proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 274 Milyon TL olan bu projelere 156 Milyon t ödenek tahsis edilmiş olup, bu ödeneğin 29 Milyon TL'si harcanarak % 18 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.
KÖYDES Projesi kapsamında İlimizde Ulaştırma (Yol) Sektöründe 450, içme suyu sektöründe 55 olmak üzere toplam 505 adet proje bulunmaktadır. Projelerin 448'i bitirilmiş, 57'si devam etmektedir. 2011 yılından bugüne kadar 28,7 milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup 26 milyon TL'si harcanarak % 91 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

OrduYORUM/Recep ALTUN İl Koordinasyon toplantısı Ordu Valiliği Meclis Salonunda İlimiz yatırımlarını ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu’nun 2012 yılı 2. dönem toplantısı, Vali Orhan Düzgün Başkanlığında yapıldı.Valilik Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

2012 yılının ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün,”2012 yılında Ordu ili genelinde toplam 444 adet proje yürütülmekte olup bunların toplam bedeli 1.4 Milyar dolar’dır. Bu yatırımlara 2012 yılında yaklaşık 512 Milyon dolar ödenek ayrılmıştır. Bu güne kadar 1 Nisan tarihi itibariyle bu ödeneklerin 52 Milyon TL’si harcanmıştır. Dolayısıyla yüzde 10 maddi gerçekleştirme vardır. Projeye göre yüzde 20 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.31 Mart itibariyle 119 adet projemiz tamamlanmış 131 adet projemize henüz başlanamamıştır.51 adet projemiz ihale aşamasındadır143 adet projemiz ise halen devam eden projeler arasıdan yer almaktadır.2012 yılının ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Aleybeyoğlu: ” Cevap bekliyoruz”

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Alaybeyoğlu toplantıda yaptığı konuşmada Ordu Belediyesinin projelerinden bahsetti. Alaybeyoğlu “Geçtiğimiz haftalarda AB kaynaklı su arıtma tesislerinin açılışı vardı.23 il arasında ilimizde vardı. Bu kapsamda Ordu Atık su arıtma tesisinin toplam bedeli 25 milyon 635 bin EURO’ dur. 8 adet işi kapsamaktadır.2 adet ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapıldı ve işe başlandı. Ağustos ayı içinde 57 kilo metre içme suyu, 30 kilometrede kanalizasyon yapım işi yaklaşık 8 milyon 500 bin EURO’ya ihale edilecek. İleriki ihalelerde vidanjör alımı laboratuar malzemeleri ve ekipman alımlarıyla ilgili bir ihalemiz olacak.Bir diğer projemiz teleferiktir.Teleferik ihalesinde de artık sona gelindi.ihalesi 9 Milyon 100 bin EURO’ya ihale edilmişti.İller bankamızın kredi destekleri vardı.Şuan ki eksiğimiz Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz destekler ile kıyı dolgu planıyla ilgili projelerimiz hazırlandı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gönderildi.Proje onaylandı.Kıyı kenar dolumuyla ilgili10 adet  kurum görüşleri istendi.Bunlardan 8 tanesi tamamlandı.2 tanesine en kısa sürede tamamlanacak ve muhtemelen mayıs ayı içerisinde resmi açılışımız gerçekleştireceğiz.Cumartesi pazarı ve otopark projesinin toplam ihale bedeli 3 Milyon 900 Bin TL ile ihale edildi.Artık inşaatta son aşamaya gelindi.Haziran ayı gibi bu işimizde sonlanacaktır.Çöp ayrıştırma tesisimizin çalışmaları devam ediyor.Atıktan yakıt elde etme projemizde son aşamaya gelindi.Onunla ilgili ihalemiz yapılacak.Bu proje 2 Milyon 400 Bin TL’ye mal oldu.Bilindiği üzere Ordu belediyesi Hizmet Binası ile ilgili projemiz vardı.Fakat vatandaşlar ve kamuoyu Ordu Belediyesinin bulunduğu alanın yeşil alan olarak kalması istendi.bizde Ordu Valiliğimizin taşınması gündem de olan Karayollarının bulunduğu yerden yer istedik.Görüşmeler sürüyor.Cevap bekliyoruz” dedi.

Ordu’nun en büyük projesi Çevreyoludur

Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu yaptığı konuşmada Ordu’nun en büyük projesi Ordu Çevre yoldur diyerek şunları söyledi“ Kurumumuzun Ordu’da yürüttüğü proje sayısı 25’dir.Proje tutarları 1 Milyar 104 Milyon Tl’dir. Önceki yıllarda harcama 340 milyon, dönem sonu harcama ise 1 milyon TL’dir. Ordu ilimizdeki en büyük proje Ordu Çevre yoludur. İhalesi yapılarak yer teslimi yapılmıştır. Şuan şantiye kurulum işlemleri devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde inşallah kazmayı vurmuş olacağız. Bu projemizin uzunluğu 19.1 Kilometredir. Akçaova vadisinden başlayıp Boztepe’yi tünelle geçerek Turnasuyu mevkiinde son bulmaktadır.toplam 5.3 kilometre tünel bulunmaktadır.Yaklaşık 1480 metre viyadük bulunmaktadır.İşin süresi ise 700 gündür.Bir diğer projemiz Ünye Çevre yoludur. 13 Kilometre uzunluğundaki yolda Şuanda çalışmalar devam ediyor. Burada bir viyadükte sorun oldu. Bununla ilgili proje çalışması sonlanmak üzere Ünye çevre yolundaki hedefimiz bu sene bitirip trafiğe açmaktır.”dedi.Bisiklet yolu düşünmüyoruzÖte yandan Perşembe Bolaman arasına bisiklet yolu projesi ile ilgili açıklama yapan Uraloğlu;” Perşembe Bolaman arasına bisiklet yolu yapmamız demek o yolun tamamen yapılacağı anlamına gelmektedir. Şuan için bunu yapabileceğimizi düşünmüyoruz.”dedi.Binayı biz temin edebilirizAybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Abdulkadir Uraloğlu’na ilçesi için yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederken birde istekte bulundu.Gündoğar “ Aybastı ilçesi ilimizin en uzak ilçesi olduğu için yüksek kesimdeyiz. Özellikle kış aylarında çok zorlanıyoruz. İlçemize Ordu Şubemiz uzak. Fatsa Karayolları, Niksar ve Gölköy’de uzak. İlçemizde Karayollarının bir tane aracı olmadığı için sabahları yolları sürekli biz açmak zorunda kalıyoruz. Kış ayı bizim bölgemizde çok olumsuz geçmektedir. Bu sıkıntıyı Kabataş’ta yaşamaktadır. Ben ilçemizde karayolları bakımevi oluşturulmasını istiyorum. Fatsa’dan greyder gelene kadar öğlen oluyor. Her sabah biz Kabataş’a kadar açtık.İki ay üç ay bir araç bırakılsın binayı da biz temin edelim.Ben Üç yıldır belediye başkanıyım her yıl aynı sorunları yaşıyoruz.”dedi.

Böyle olduğunu düşünmüyorum

Bu istek üzerine Uraloğlu”  Önceki yıllarda bakım evi konusu gündeme geldi. Fatsa Aybastı arasında karla mücadelede birinci öncelikli açılması gereken yollarımızdandır. Karla mücadele konusunda bir sıkıntı yaşadığımızı düşünmüyorum. Siz bazı durumlarda yardımcı oluyorsunuzdur ama genel bir sıkıntı yok. Aybastı Reşadiye arasında ki güzergâhta ise imkân bulundukça açılacak yollar arasındadır. İmkân yoksa sadece mahsur kalanlar bir şekilde kurtarılır. Bakım evine gerek yok. Biz 24 saat esasına göre çalışıyoruz. 50 gün ben açtım diyorsunuz o bilgiler bende yok. İşin açıkçası ben bu işin böle olduğunu düşünmüyorum. Siz böyle çalıştıysanız benden yakıtınızı istemeniz gerekmekteydi. Şimdi kış bitti ben açtım diyorsunuz ona ben bir şey diyemem.”dedi. Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz ise “ konu ile ilgili olarak “ Bu yıl kış şartları çok ağır geçti. Yolda kalan araç sayısı çok fazla oldu Özellikle Kabataş’a gelirken rampa yollarda çok sayıda araç kurtarmaya gittik. Gece gündüz araç çekmek zorunda kaldık. Biz vatandaşlarımız yolda kalmasın diye çalışmalarımıza devam ettik.”dedi.Kabataş Belediye Başkanının da bu ifadelerinin ardından bölge Müdür Uraloğlu “ demek ki bizde bir bilgi eksikliği var. Karla mücadele konusunda bilgi eksikliği ile ilgili olarak.Sizler gibi düşünmüyorum ama bunu bir sorgulayalım. Şuana kadar bakım evi düşünmedik ama tekrar şartlarımızı değerlendirelim.”dedi. Uraloğlu’nun konuşmasının ardından toplantıya katılan diğer bölge müdürleri ve daire müdürleri projelerini anlattı.

İlimizdeki yatırımlar ise mart ayı itibariyle şu şekilde

İlimizde yatırımlar ağırlıklı olarak; ulaştırma, enerji, eğitini, sağlık, tarım, kültür ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde yoğunlaşırken 2012 Yılı Mart ayı sonu itibariyle;Ulaştırma sektöründe; tamamlanan 31, devam eden 29, ihale aşamasında 6 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 22 adet proje olmak üzere toplamda 88 adet proje bulunmaktadır. Bu projelere 80 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup, dönem sonu itibariyle 10,5 Milyon TL 'si harcanarak yıl içinde % 13 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.Enerji sektöründe; tamamlanan 3, devam eden 1 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 1 adet proje olmak üzere toplamda 5 adet proje bulunmaktadır. Projelerin toplam bedeli 50 milyon TL olup, 2012 yılında 14 Milyon TL ödenek, tahsis edilmiş ve 4 Milyon TL harcama gerçekleştirilerek. % 29 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmamıştır.Farım sektöründe; tamamlanan 13, devam eden 7, ihale aşamasında 4 ve çeşitli sebeplerle başlanamayan 20 adet proje olmak üzere toplamda 44 adet proje bulunmaktadır. Projelerin toplam bedeli 35 Milyon TL olup, 2012 yılında 2 Milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.Eğitim sektöründe; tamamlanan 17, devam eden 67, ihale aşamasında 6, çeşitli sebeplerle başlanamayan 1 adet proje olmak üzere toplamda 45 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 215 Milyon TL'dir. 2012 yılında 24 Milyon TL tahsis edilmiş ve 7 Milyon TL harcama gerçekleştirilerek % 30 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.Sağlık sektöründe; tamamlanan 1, devam eden 2 ve çeşitli sebeplerle başlanamayan 8 adet proje olmak üzere toplamda 11 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 10 Milyon TL'dir. 2012 yılında 3,5 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş ve 430 Bin TL' si harcanarak % 12 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.Kültür ve Turizm sektöründe; tamamlanan 2, devam eden 11, ihale aşamasında 2, çeşitli sebeplerle başlanamayan 5 adet proje olmak üzere toplamda 20 adet proje bulunmaktadır. Bu yatırımlarımıza 2012 yılında 248 Milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.Diğer Kamu Hizmetleri Sektöründe; tamamlanan 51, devam eden 67, ihale aşamasında 32 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 52 adet proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 274 Milyon TL olan bu projelere 156 Milyon t ödenek tahsis edilmiş olup, bu ödeneğin 29 Milyon TL'si harcanarak % 18 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.KÖYDES Projesi kapsamında İlimizde Ulaştırma (Yol) Sektöründe 450, içme suyu sektöründe 55 olmak üzere toplam 505 adet proje bulunmaktadır. Projelerin 448'i bitirilmiş, 57'si devam etmektedir. 2011 yılından bugüne kadar 28,7 milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup 26 milyon TL'si harcanarak % 91 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Editör: Haber Merkezi