Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tören Atatürk’ün Ordu’da karaya ilk ayak bastığı yer olan İlk Adım Anıtı önünde yapıldı. Törene, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu Kaymakam Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Altınordu Belediye Başkanı Tekintaş, “Her şehrin kendi tarihinde özellikle anılması ve her zaman hatırada kalması gereken günleri vardır. Şehrimize ayak basan ve kısa da olsa burada kalarak mesajlarını milletimize iletip ayrılmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel günde anılması, hatırlanması ve ilimizin de bu güzelliği paylaşması hepimiz açısından önemli. Halk, kendine verilen mesajın algılandığı şekliyle geleceğini inşaa eder. Bizler de yerel yönetici ve idareciler olarak üzerimizde olan sorumluluğun bilinci içerisinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem şehrimizi değiştirip güzelleştirerek geleceğe taşıyacağız, hem de bahsettiğimiz gibi tarihimizi unutmadan yola devam edeceğiz. Yeşiliyle, mavisiyle değişmekte ve gelişmekte olan her gün farklılığı hissedilen bir şehrin evlatlarımıza emanet edilebilmesi için, belediyeler olarak bizler de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ve bu mirası bizden sonraki nesle değişmiş değil, gelişmiş olarak aktarmaya devam edeceğiz.” diyerek tarihi günlerin hatırlatılmasının önemini vurguladı.

“Bu ziyaret Ordululara bir ödül olmuştur”
Programa katılan ve bir konuşma yapan Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ise Atatürk tarafından Ordu’ya yapılan ziyaretin Ordulular için bir ödül olduğunu ifade ederek, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk yurt gezilerine çıkmayı hayatını kaybetmesinden 4 ay öncesine kadar devam ettirdi. Elbette ki bu ziyaretlerin önemli bir amacı vardı ve bu gezilerdeki amaç yurdu ve yurdun insanlarını tanımaktı.” dedi.
Program, Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin yaptığı gösteriyle sonra erdi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi