Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi 3. Olağanüstü toplantısı gerçekleşti. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında düzenlenen toplantıda, uzun süredir Altınordu ilçesinin gündemini meşgul eden Durugöl arazisi ile 18 aydır gündemini koruyan Revizyon İmar Planı ele alındı.

Revizyon İmar Planı Ordu Büyükşehir Meclisi’nde oylandı. Tüm üyelerin kabul oyuyla Meclis’ten geçen Revizyon İmar Planı Altınordu Belediyesi tarafından askıya çıkarılacak. Bir aylık askı süresinin tamamlanmasının halinden revizyon imar planı yürürlüğe girmiş olacak.

Öte yandan Başkan Güler, 110 bin imzanın toplandığı ve uzun süredir Ordu gündemini meşgul eden Durugöl arazisi ile ilgili açıklamada bulunarak, “Etrafındaki yeşil alanı da 36 dönümlük yeri de yeşil alan yapıyoruz. Durugölümüz Ordumuza ilimize, ülkemize hayırlı olsun. Burada 25-50 kat çıkılabilecek bir durum vardı. Emsali belliydi bunun hepsini indirdik ve alanı kurtardık. 71 dönümü sahibi bize terk etti. Oraya 4 katı geçmeyecek turizmi de hareketlendirecek güzel bir otel kuruyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi