Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Çaybaşı ilçesi İlküvez mahallesindeki Göksun Yaylasındaki çöp dökülen alandan açıklama yaptı.

3 Yıl kadar önce Ordu’nun ve çevresinin çöpünün Büyükşehre Belediyesi tarafından bu alana döküldüğünü ifade eden Adıgüzel; “Buradaki duruma itiraz eden bütün yöre sakinleri bu işe karşı çıktı ve burada inanılmaz bir mücadele sergiledi. Bu süre zarfından birçok söz verildi. Başlangıçta bu çöpün suyunu bir miktar arıtıyorlar, sonra bu pahalı geliyor, başka yere taşımak, arıtmak da pahalı geliyor işte bu cennet köşeye salıyorlar. Tamamen simsiyah sanayi atığı, hastane atığı organik bütün zehir o taşan sular, geceleri bırakılan sular bütün ağaçları kurutmuş. Buradaki canlı hayatı bitiriliyor ve daha da kötüsü Çaybaşı’na ve aşağıdaki mahallere buradan geçen dereden su veriliyor.” dedi.

“Oyumu geri ver çöpünü geri al”

Adıgüzel şöyle devam etti: “Buranın halkı çok net konuşuyor ‘oyumu geri ver çöpünü geri al’. Çevreyi savunan biri olarak söylüyorum şurada olan şey dünyanın başka bir yerinde yok. Çevre şehircilik müdürlüğü numune alıyor normal diyor, biraz önce gördüm simsiyah su. Bırakın içmeyi o suyu koklayabiliyorsanız biz tamam diyeceğiz.  Bu insanlık suçudur, anayasa suçudur. Burada bu işe sebep olanlar, görmezden gelenler hepiniz bedelini ödeyeceksiniz.” Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi