Ordu’nun ekonomik durumunu ve potansiyelini, şehirde devam eden yatırımları değerlendirmek için Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında “Ekonomik Toplantı” düzenlendi.

İş adamlarının şehir ve ülke kalkınmasındaki önemine vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, "Afyon'da valilik yaptığım zamanlarda 'tehditçi gazeteci' dediğimiz mesleğini suiistimal eden biri 'Vali iş adamlarıyla ilgilendiği kadar niye fakir fukarayla ilgilenmiyor' gibi bir haber yapmıştı. Fakir fukarayla ilgilenmenin esası şudur ki, fakir fukara niye fakirdir işi yoktur. En büyük sorun bu, işi olup düzenli geliri olan bir insana fakir denemez. İşi kim sağlayacak, herkes devlette mi işe girecek? Okullardan mezun olan yüz binlerce öğrenci memur olarak devlette işe mi girebilecek. Mecburen ya kendi işini kuracak veyahut da bir iş adamının yanında işe girecek. Yani aslında iş adamıyla ilgilenmek, iş adamlarıyla görüş alışverişinde bulunmak, onlara yeni istihdam sahaları açacak imkanlar sağlamak, arsa, arazi yapacağı yatırımlarda karşılaştığı bürokrasinin giderilmesi aslında fakir fukarayla ilgilenmenin ta kendisidir. Eğer bu iş adamları, müteşebbis olmasa, iş yerleri açıp birçok işçiyi istihdam etmeseler, işlerini genişletip yeni istihdam alanları açmasalar, batsalar bu insanlar o zaman nerede çalışacak, nerede iş bulacak? Bu insanlar fakir olmaya devam edecekler. Bu memlekete ne gelirse zaten fakirlikten ve kaybedecek hiç bir şeyi olmamaktan geliyor. Demek ki bir memlekette ne olursa, terör de anarşi de kaos da büyük oranda fakirlikten ve yoksulluktan kaynaklanıyor.  Yani bu kadar insanın da tamamını devletin de işe alıp maaş bağlayamayacağına göre bizim müteşebbis ve iş adamlarına çok ihtiyacımız var." dedi.

"Hakkınızı helal edin!"

Toplantı sonunda bir veda konuşması yapan Vali Balkanlıoğlu; "Bayram sonrası yeni görev yerim Sakarya'ya gideceğim. Artık memleketin bir başka köşesinde çalışacağım. Ama Sakarya da olsa burası da olsa idareci arkadaşlarımız ve geleceğin valilerine kişisel tavsiyem, iş  adamlarıyla yani ekmek veren maaş veren insanlarla iyi ilgilenin. Onlarla ilgilenmek, zenginlerle düşüp kalkma onlarla gezip tozma anlamına gelmiyor, fakir fukarayla ilgilenme anlamına geliyor aslında. O insanla yemek yerken, sohbet ederken bir sıkıntılarını dile getirebilir ancak siz onu onun işi olarak görmeyin, bunu bir Türkiye meselesi ve vatan sevdası olarak görmek lazım. İş adamlarının önünü açmaya, bir kişiyi daha işe alabilecek hale getirmeye, mevcut işletmesini ayakta tutacak durumda olmaya yardımcı olmamız lazım. Bu Ahmet ya da Mehmet'e değil  memlekete yardımdır.  Her şey için teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin." diye konuştu. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi