Daha önce bir okul ziyareti esnasında Tip 1 diyabet hastası olan bir öğrenci velisinin, parmak delinmeden kan şekeri ölçümü yapabilen sensörlü kan şekeri ölçüm cihazı isteğinden yola çıkarak, tüm il genelindeki okullarda öğrenim gören Tip 1 diyabet hastası öğrencilere sensörlü glukoz ölçüm cihazı verilmesini sağlayan Vali Tuncay Sonel, şimdi de çölyak hastalığı bulunan öğrencilerin beslenebilmeleri için ihtiyaç duydukları glutensiz gıda gereksinimlerini karşılayacak.

Vali Tuncay Sonel, düzenli olarak her hafta Çarşamba günleri yapmış olduğu halk günü toplantısında, çölyak hastası çocuğunun ihtiyacı olan glutensiz gıda ürünlerini almakta zorlandığını belirterek, kendisinden yardım isteyen bir annenin talebi üzerine tüm il genlindeki okullarda öğrenim gören çölyak hastası öğrencileri tespit ettirdi.

Altınordu Kaymakamı aynı zamanda Vali Yardımcısı Vekili Erkan Karahan’ın koordinatörlüğünde yapılan çalışma sonucunda, il genelinde tespit edilen 84 çölyak hastası öğrencilerin beslenebilmeleri için ihtiyaç duydukları glutensiz gıda ürünleri, düzenli olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları vasıtasıyla temin edilerek, ailelere teslim ediliyor.

Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan Şirinevler mahallesinde ikamet eden ve çölyak hastası olan iki öğrencimizi evinde ziyaret ederek, glutensiz ürünlerden oluşan gıda paketlerini ailelere teslim etti.

Vali Tuncay Sonel’in talimatlarıyla 19 ilçede çölyak hastalığı olan öğrencilerin tespit edilerek, glutensiz gıda verildiğini ifade eden Kaymakam Erkan Karahan, “Çölyak hastalığında glütensiz gıdalarla beslenilmesi gerekiyor. Bizler de devlet olarak Ordu genelinde elimizden geldiğince bu noktada destek olmaya çalışacağız. Mutat olarak bu yardımı yapmaya gayret edeceğiz” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi