Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte Ordu Üniversitesinin de destek olduğu ve bu sene ikincisi gerçekleştirilen fuarın, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde yapılan açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, İŞKUR Fon Yönetimi ve Aktuerya Daire Başkanı Fazlı Küçük, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, daire müdürleri, işadamları ve üniversite öğrencileri katıldı.

  

"Donanımlı olun!"

 

İşverenlerle iş arayanları ortak bir platformda buluşturarak işsizliği minimum seviyeye indirip, istihdamın arttırılmasını amaçlayan “Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı(ORDİF 52)"nın açılış programında bir konuşma yapan Vali irfan Balkanlıoğlu, ”Yaşadığımız sürece bir çok ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımızı gidermek için de muhakkak emek sarf edip, para kazanmak durumundayız. Bunu yapmak için de donanım sahibi olmakta sayısız fayda var. Eğer donanım sahibi değilsek, rakiplerimiz çok onlar bizim önümüze geçer. Nitelik kazandıkça, rakiplerinizi azaltmış olursunuz. Yeter ki nitelikli, donanımlı olun. Eğer siz kendinizi çok iyi yetiştirebilirseniz, mesleğinizde, sanatınızda da çok iyi olursanız ve artı niteliklerle de bunu taçlandırırsanız, dünyanın her yerinde iş bulabilirsiniz. Artık dünya küçüldü. İnternet üzerinden dünyanın herhangi bir yerindeki firmaya cv göndererek, iş başvurusu yapabilirsiniz. Bunun çok örneklerini gördük, görüyoruz da. Sizler hiç moralinizi bozmayın. ‘Ben bu işi yaparım. Beni işe alırsanız, bana vereceğiniz paranın kat ve kat siz kazanırsınız’ diyerek, işvereni ikna etmeniz gerekir. Bu yüzden öncelikle müteşebbis olmayı, ekmek vermeyi, istihdam yaratmayı hedeflemek lazım.” dedi.

 

"2 bin kişi istihdam edilecek"

 

İstihdamın artırılmasına yönelik çalışmalara ve çabalara her zaman destek verdiklerini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamında ilimizde istihdam edilecek yaklaşık 2 bin istihdamın yarıya yakınını bizler kullanmış olacağız. Bu süreçten en üst düzeyde istifade eden kurumların başında biz geliyoruz. Hükümetimize, devletimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz ayda bir halk günü yaparız. Halk gününe İşkur İl Müdürümüz de ekibiyle birlikte yanımızda olur. En son yapmış olduğumuz halk gününde ortalama 125 kişi katılmıştır. Bunun 87 tanesi iş talebinde bulundu. Ülke olarak çok büyük sıkıntıdan geçtik. Darbe süreciyle olağanüstü dönemleri atlattık.  Bu olağanüstü dönemlerden sonra istihdama yönelik bir seferberliğin başlatılması, kalkınma ve büyüyen ülkemiz açısından esasen hedefi ortaya koymuş durumdadır.” diye konuştu.

 

  "Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı(ORDİF'52)"nın açılış töreninin ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri fuar alanında yer alan 52 kuruluşun stantlarını gezerek, firma yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi