Giresun Üniversitesinde öğrenim gören Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri OBİTEM merkezinin misafiri oldu. Öğrenciler yangına müdahale, yangın alanındaki doğru hareket tarzları ve söndürme ekipmanları kullanım teknikleri, arama-kurtarma teknikleri gibi eğitimleri OBİTEM’de görevli eğitmenlerden uygulamalı olarak alma fırsatı buldu.

Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlisi Ali Şükrü Cihan, Giresun’da böyle bir ortamın olmadığı için Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyan OBİTEM’i tercih ettiklerini söyledi.

Öğretim Görevlisi Cihan şöyle konuştu:

“Bizim vermiş olduğumuz yangın, yangın yerindeki tehlikeler, arama-kurtarma gibi eğitimleri üniversitemizde verebileceğimiz bir ortamımız olmadığı için Ordu Büyükşehir Belediyesinin Karadeniz Bölgesi’ne kazandırmış olduğu OBİTEM’e geldik. Burada her türlü eğitimi öğrencilerimizin uygulamalı olarak görmeleri bizi çok memnun etti. Ordu Büyükşehir Belediyesine ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğrencileri konuşmasında şu görüşlere yer verdiler:

“Böyle bir merkezi daha önce görmemiştik. OBİTEM’de görevli arkadaşlar bizlere uygulamalı olarak yangın çeşitleri, tırmanma gibi güzel bir eğitim verdiler ve gayet de etkileyici oldu.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi