Çevreye duyarlı çalışmalarla vatandaşlardan tam not alan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yaptığı denetimler sonucunda kurallara aykırı davran kişi, kurum ve işletmelere 5326 Kabahatler Kanunu’nun 41/1 ve 41/4 maddesi ile Belediye Kuralları Yönetmeliği gereği yasal işlem uyguluyor.

Ordu’da çevre kirliliğine müsaade edilmeyeceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Cevdet Çağlar, daha yeşil ve temiz bir Ordu için ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

Vatandaşların kaçak hafriyat döken kişi veya işletmeleri kendilerine ihbar etmelerini isteyen Daire Başkan Çağlar, “Daha temiz ve yaşanılabilir bir Ordu için tüm ekiplerimiz sahada mücadele veriyor. Özellikle son yıllarda döküm alanı olmayan yerlere kaçak hafriyat dökümü yapan işletmeler ve kişilerle ilgili sıkı mücadele içerisindeyiz. Ekiplerimiz gerek yol denetimleri gerekse rutin denetimlerle çevre kirliliğine müsaade etmiyor. Vatandaşlarımızın bu konularda daha duyarlı olmalarını ve olumsuzluk durumlarında ALO 153 Zabıta hattını arayarak bizlere şikâyetlerini iletmelerini istiyoruz” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi