Geçtiğimiz hafta Ünye Şehir Stadı’nda konuk ettiği Kocaeli Kadın Futbol Kulübü takımını 2-0 mağlup ettikten sonra Kayseri deplasmanına giden Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı Vali Canpolat Sümer 1 Nolu Sahada karşı karşıya geldiği Yukatel Kayseri Kadın Futbol Kulübü takımını Cansu İriş’in iki, Fatma Serdar ve Medine Bozali’nin birer golü ile 4-1 mağlup etti.

Maça Teo Sukhashvili, Sevilay Duman, Kardelen Günay, Sevilay Yeşilot, Natela Tsotseria, Aleyna Meral, Fatma Serdar, Tuğba Doğan, Medine Bozali ve Cansu İriş kadrosu ile başlayan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı sahanın bozuk çim zemininde top kontrolünde zaman zaman güçlük yaşadı. Maçın ilk dakikalarında rakibini tartan kırmızı-beyaz-siyahlılar ilk tehlike atağını Fatma Serdar ile gerçekleştirdi, devamında da Tuğba Doğan topu filelere gönderemedi. İlk gol pozisyonunun ardından rakip kalede üst üste pozisyonlar bulan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı 17.dakikada Fatma Serdar’ın vuruşunda topu filelere gönderdi ve 1-0 öne geçti. Rakip kalede baskısını artıran temsilcimiz 31.dakikada Cansu İriş ile skoru 2-0 yaptı. İlk yarının son bölümünde farkı artıracak pozisyonları bulan Ünye Gücü FK, 40.dakikada Sevilay Duman’ın sert vuruşunda top önce üst direğe sonra gol çizgisine düştükten sonra tekrar yükselerek üst filelere vurmasına rağmen maçın hakemi golü vermedi.

İlk yarının böyle bitmesi beklenirken sahneye çıkan Medine Bozali sol çaprazdan kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden yaptığı sert vuruşta top filelere gitti ve 45+2’de gelen bu golle Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı soyunma odasına 3-0 üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Tuğba Doğan’ın yerine Makbule Kaplan ile başlayan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı 54. Dakikada gelişen Yukatel Kayseri Kadın Futbol Kulübü atağında kalesinde golü görünce skor 3-1 oldu. Bu golden sonra tekrar toparlanan kırmızı-beyaz-siyahlılar da sağdan gelişen atakta Makbule Kaplan’ın ortasında Cansu kendisinin ikinci takımının dördüncü golüne imza attı. Bu golle rahatlayan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımında Fatma Serdar net gol pozisyonundan yararlanamazken teknik sorumlu Muhammet Kışla, Cansu İriş’in yerine Buse Dursun’u, Medine Bozali’nin yerine Rana Gürlek, Damla Kurt’un yerine de Beren Şeker’e şans verdi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı maçı 4-1 kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Son üç maçından 7 puan çıkartan kırmızı-beyaz-siyahlılar puanını 14’e yükseltti ve puan tablosunda bir basamak yükselerek haftayı 10. sırada tamamladı.

Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı gelecek Pazar Ünye Şehir Stadı’nda Gaziantep Asyaspor’u konuk edecek. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi