Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali Buluşmaları kapsamında Ordu'da AK Parti Ordu İl Kadın Kolları Başkanlığının ev sahipliğinde 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda' programı düzenlendi.

Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda- Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali programı kapsamında, başarılı kadın girişimcilerin hikâyeleri ve deneyimleri hem video gösteriminde hem sözlü olarak aktarıldı.

Aynı zamanda programda ilgili kurum temsilcileri İŞKUR, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, KOSGEB, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Kalkınma ajansı ise Kadınlarımıza verilen teşvikler şimdiye kadar yapılan yatırımlar ve teşvik programları ile ilgili süreçlere ilişkin bilgilendirmeler yaptılar.

Programın amacı başarı hikâyelerini paylaşarak kadınlara örnek teşkil etmek ve bununla birlikte kadının iş gücüne katılımını artırmak olduğunu kaydeden İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baysal , "İş kurma, kadın istihdamı, kadının üretime ve iş gücüne katılmasını çok önemsiyoruz." dedi.

Baysal; toplantıya katılan kurum müdürlerinin kadınlara hayallerini nasıl gerçekleştirebileceklerini anlatacağını belirterek, "Tarafları bir araya getirmiş olduk. Burada da çok güzel hikâyeler var. Hayallerini gerçekleştiren kadınlar var. Devlet desteği fonuyla kendi işini kurmuş kadınlarımız aramızda bulunuyor. Katılımcılarımız da bu örnekleri görecek. İnşallah buradan çok daha cesur, kararlı, girişimci kadınlar çıkacaktır. Kadınlarımızın daha güçlü olması ve hayatın her alanında aktif yer alması gerektiğinin önemini vurgulamak için buradayız. Kırsalda kadın girişimci olursa, güçlenirse, üretirse Ordumuza ters göçü bile başlatabilecek bir etki olacağını düşünüyoruz. Amacımız illerde bu umudu yeşertmek, kadınlara cesaret vermek. Hedefimiz, nüfusun yarısını oluşturan kadınların ekonomiye katma değer üreterek katılmasıdır.” Dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi