Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından DOKA 2019 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yürütülen “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” Projesi ve “Yöresel Gıda Ürünü Geliştirme Kursu” ile kadınların el emeği ürünlerini satabileceği yöresel ürün satış alanı hizmete açıldı. Altınordu ilçesi teleferik alt istasyonunda açılan satış yerlerinde kadınların ürettiği doğal ürünler yoğun ilgi görmeye başladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun değerlerinin gün yüzüne tekrar çıkartılması ve kadınların üretime dahil olmasını önemsediklerini söyledi.

“Doğal ürünler tüketiciyle buluşuyor”

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine yer tahsisi yapılan yerde yöresel ürünlerin satışını yaptıklarını belirten kadın üreticiler, “Kooperatifimizde kadınlarımızın ürettiği ürünleri halkımıza ulaştırabiliyoruz. Daha güvenilir ve doğal ürünler üreterek, vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Burada halkımızın salça, reçel, mantı, yağ, makarna, bal, sirke, peynir, turşu, fındık çeşitleri, fındık yağından yapılmış sabunlar, marmelat, pekmez ile unlu mamuller (yufka, erişte vs.), yöresel kıyafetler, bal gibi birçok doğal ürüne ulaşmaları mümkün. Bize bu projede destek veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederim” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi