Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seçimlere Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Bülent Civelek, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet Güngör, Kent Konseyi Genel Sekreteri Seyfittin Kızıl, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve Kadın Meclisi Üyeleri katıldı.

 Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar Genel Kurulun açılış konuşmasında “Nasıl ,‘Başarılı bir erkeğin arkasında bir kadın vardır’ sözü kabul görmüşse, ben de ; ‘Başarılı Bir Kent Konseyinin Arkasında da Bir Kadın Meclisi Olacak’ diyorum” dedi.

Kent Konseyi ‘nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili gerçekleştirilen sunumla başlayan Genel Kurul’da bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar Kent Konseyi çalışmalarına kadın elinin değmesinin çok önemli olduğunu belirtirken, 

Kent Konseyleri sizlerin, bizlerin, herkesin yönetime, alınan kararlara katılımını sağlamak için oluşturulmuş kuruluşlardır. Siz yarınların yöneticisi olacak çocukların, daha fazla sorgulayan, daha fazla araştıran, daha fazla eleştiren olmanızı istiyoruz” dedi.

Çocuklar için “Yarınlarımızın en değerli varlıkları” diyerek sözlerine başlayan Kent konseyi Başkanı Tatar şunları söyledi:
“Dünya nüfusunun yarısı kadınlardır. Sizlere bir şeylerin bahsedilmesi, bahşedilmesi değil, hakkınız olanı almanızı istiyoruz. Bu da tepeden gelme kararlarla değil, ancak sizlerin isteğiyle olabilir. Kadın Meclisi toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olmalıdır. Kadınlarımız, her şeyden önce bizlerin ilk öğretmenleridir. Geçen hafta, gördüğümüz, tanıdığımız çocukları geleceğe hazırlayan ilk öğretmenlerimiz. Anadili diyoruz, baba dili demiyoruz. Temel kavramlar altı ayla 6 yaş arasında oluşuyor.”

 BAŞARININ ARKASINDA KADIN MECLİSİ OLACAK…

“Son dönemde gündemden hiç düşmeyen kadına karşı şiddet, aslında bildiğimiz buzdağının görünen yüzü. Hiç bilmediğimiz çok çok daha fazla, bunları hepimiz herkes biliyor ama kadın, birey olarak, sosyal, kültürel, ekonomik olarak kendini güçlendirmediği sürece bununla karşılaşmaya devam edecek, bunu da biliyoruz. Kadınların, sorunlarının gereksinimlerinden beklentilerinden yola çıkarak çözüm önerileri ve projeler üretmenizi bekliyoruz. Özellikle kadınların alanlarındaki örgütlenmeleri ve aktif çalışmaları kent konseylerinin etkin duruma gelmelerinde çok fonksiyonel. Bildik bir tabire atıfla, başarılı bir kent konseyinin arkasında iyi bir kadın meclisi var diyorum, sizlerin vaktini daha fazla almak istemiyorum. Kendi bakış açımdan, düşüncelerimden kadın meclisi nasıl olmalıdır, nasıl faaliyet yapmalıdır belki sizlere de bir bakış açısı çizmek adına düşüncelerimi ilettim.”

Seçimler sonrasında Yürütme Kurulu Üyeliklerine de Nurşen Güney, Şule Kibar, Derya Cantürk, Ruhan Çaykara, Özge Katırcıoğlu, Ömür Bacınoğlu, Fatma Doğuş, Ayşegül Baysal, Ecem Yılmaz, Nurten Kurul, Sevinç Aksoy, Feraze Kalyoncu, Tuğba Kılıç, Damla Turan, Nigar Bağdatlıoğlu ve Safiye Gül seçildiler.Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi