Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı çerçevesinde Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün birlikte yürütmüş olduğu "Arının Mucizesi Kadınlara Kazanç Oldu" adlı eğitim ve yayım projesi kapsamında 34 kursiyer kadına Katılım Belgeleri verilerek, teşvik amaçlı olarak 20'şer adet propolis toplama tuzağı dağıtıldı.

"Arının Mucizesi Kadınlara Kazanç Oldu" isimli proje ile kendileri veya eşleri arıcılık ile uğraşan kadınların, bal üretimi yanında propolis üretimi yapmasının da teşvik edilmesi amaçlanıyor. Eğitimde, Ordulu arıcıların balın haricinde farklı arı ürünleri de üreterek ürün çeşitliliğini genişletmelerini ve kadınların üretimde rol almalarını teşvik edilen proje ile ayrıca propolis konusunda arıcılar bilinçlendirildi.

Projenin sonraki aşamalarında gerçekleştirilecek olan demonstrasyon çalışmaları ve teknik gezilerle de; propolis toplama tuzaklarının yerleştirilmesi, propolisin alınması, dondurulması ve muhafazasının sağlanması birebir uygulamalı olarak gösterilecek. Ayrıca Arıcılık yapılan bir çok  ilçemizde propolis üretimi konusunda yine kadın çiftçilere yönelik çiftçi toplantıları düzenlenerek farkındalık sağlanacak. Bu toplantılara katılan kadınlarımıza da üretime teşvik etmek amacıyla toplam 800 adet propolis tuzağı dağıtılması planlanıyor. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi