“Karadeniz’de şiddet yaygın”


Kadına yönelik şiddetin en yaygın olduğu bölgelerden birinin Karadeniz Bölgesi olduğuna dikkat çeken Ordu Kadını Güçlendirme Derneği Başkanı Mihriban Yuva; “Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kadına yönelik şiddetin fazla olmasının en önemli nedenlerinden biri de tabandan genele yayılan toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorunudur.” dedi.


“Demokrasi için haykırıyoruz”

Ordu Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Hülya Şahin ise; “Atatürk Türkiye’sinin kadınları olarak daha demokratik, eşit, çağdaş bir ülkede yaşamak istemimizi hep birlikte haykırıyoruz. Emek sömürüsüne karşı verilen böylesi bir mücadele gününün içi boşaltılarak tüketim çılgınlığının bir parçası haline getirildi.”diye konuştu.


CHP’den sessiz çığlık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Kadın Kolları ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü siyah giyerek protesto edecek. Parti üyeleriyle Tahıl Pazarı’nda bir oturma eylemi gerçekleştireceklerini belirten CHP Ordu Kadın Kolları Başkanı Sevgi Şimşek; “8 Mart bizim için bir çığlıktır. Biz de bugünü sessiz çığlığımızla protesto ediyoruz.” dedi. Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi