Bütçesi  168 bin 709,51 Avro olan proje ile; 25–50 yaş aralığındaki kadınlar başta olmak üzere, işsiz bireylerin, başarılı bir şekilde topluma entegrasyon ve iş gücüne katılım için temel oluşturan beceri ve yetkinliklerin kazandırılması ve geliştirilmesine katkı sağlanacak. 

Bu amaç doğrultusunda; 207 başvuru arasından puanlama ve kursiyer değerlendirme komisyonu kanaati ile seçilmiş 25-50 yaş aralığında yer alan 60 kadın; Butik Çikolata Hazırlama, İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği, Web tabanlı içerik yönetim sistemleri (e-ticaret) ve Girişimcilik olmak üzere 4 ayrı konuda eğitim almaya başladı. Kursiyerler, Butik Çikolatacılık konusunda teşebbüste bulunmak veya sektörde deneyimli personel olarak çalışmak arzusunda olan kişiler arasından seçildi.  

Butik çikolata üretilecek!

Proje; fındık ve fındık mamülleri ve çikolata sektöründe çalışmak isteyen kadınları donanımlı hale getirirken, özellikle kendi işini kurma düşüncesi ve eyleminde olan kadınlara ise, İş Danışma birimi vasıtası ile iş kurma, alternatif finans kaynakları vb. konularda destek vermeyi amaçlıyor. Bu proje sayesinde, kadınlar evlerinde pasta börek değil çikolata üretecek, açacakları işyeri ile aile ekonomisi ve il ekonomisine katkı saylayacak. Eğitim faaliyetleri sırasında kursiyerler tarafından üretilen butik çikolatalar, butik çikolatacılığın tanıtımı ve tüketiminin artırılmasına yönelik olarak kurum ve kuruluşlarda dağıtılacak olup, sektörün gelişimine katkı sağlanacak.Ordu Yorum/Yasemin Kuzu


Editör: Haber Merkezi