Sezon başında büyük paralar harcamasına rağmen, ligde oynayacağı son hafta öncesinde Play-Off umutlarını diğer takımların eline bırakan Yeni Orduspor’un kadro değeri ortaya çıktı. Alman tabanlı futbol sitesi olan Transfermarkt’ta incelediğimiz takım değerleri sonrasında ortaya çıkan bir istatistik başarının sırrının para olmadığını ortaya koydu.


En yüksek kadro değeri 1 milyon 180 bin Euro !



TFF 3.Lig 2.Grup’ta 1 milyon 180 bin Euro’luk maliyetle en yüksek kadro değerine sahip olan üç takımdan birisi olan 1461 Trabzon ligde 14.sırada yer alıyor. Ankara Adliyespor ve Diyarbekirspor ise 2 ve 3.sırada yer alıyor. Ligde 7.sırada yer alan Ordu temsilcisi Yeni Orduspor ise 2.Grup’ta 925 bin euro ile 2.Grup’ta en yüksek kadro değeri olan 6.takım konumunda !


54 takımdan 9.sırada !



Öte yandan ligdeki tüm takımların kadro değerlerine bakıldığında ise 2.Lig’e yükselmeyi haftalar önce garantileyen Manisa BBSK zirvede yer alıyor. 2 milyon 350 bin euro değeri olan Manisa temsilci, en yakın rakibi Ofspor’a 600 bin euro fark atmış durumda. Yeni Orduspor, TFF 3.Lig’de mücadele eden 54 takım arasında ise en değerli 9.takım olarak kendisine yer buldu.


Yeni çıkan takımlar arasında en değerlilerden birisi !



3.Lig’deki ilk senesinde harcadığı paralara rağmen başarılı sonuçlar alamayan Yeni Orduspor, bir istatistikte daha zirveye oynuyor. Mor-Beyaz-Siyahlı ekip geçen sezon 3.Lig’e çıkmayı başaran 9 takım arasında kadro değeri en yüksek 3.takım. Bu sıralamada ilk sırayı 1 milyon 350 bin euro ile Utaş Uşakspor çekerken, 2.sırada ise 1 milyon 150 bin euro ile Kasımpaşa Erokspor aldı.
ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ / ÖZEL
Editör: Haber Merkezi