Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkanı Bilal İnanlı ile birlikte Ordu İl Divan Toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Memiş, “"Sağlık Müdürlüğü, Genel Sekreterlik ve Halk Sağlığı diye üç ayrı kurum oluşturulmuştu. Bu süreçten sonra uyum yaşanmadığından dolayı yeni bakanla birlikte yeni bir düzenleme yapıldı. 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurumlar birleştirildi. Yalnız kurumların birleşmesinden sonra atama süreçleri çok ciddi anlamda gecikme yaşadı. Bu anlamda özellikle liyakatli ve ehliyetli insanların atanması noktasında bir mücadele verilmesi gerekirken yapılan atamalardaki sıkıntılar nedeniyle maalesef birçok ilimizde sorun yaşanıyor. Ordu'nun sağlığı bizim açımızdan da önemli. Ordu'daki sağlık sisteminin Türkiye'deki sağlık sistemine de ayak uydurması mutlaka gerekiyor.” Diye konuştu.

 

“Cumhurbaşkanımızın sözü örnek alınmalı”

 

 Ordu'da sağlık yöneticilerinin atama süreçlerindeki hassas davranmamaları nedeniyle şu an bazı kadrolardaki boşluğu görüyoruz diyen Başkan Memiş, “Ordu’da liyakatli ve ehliyetli insanların atanmadığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın bir sözü var. Diyor ki 'bize ayak uyduramayan, bizimle uyumlu olmayan, yavaş kalan, geri kalan, sistemi geri götüren bürokrat görevini bıraksın gitsin'. Burada bu sözden çok mana çıkarmak lazım.” dedi.

 

"Şehir hastanelerinin yapılması önemli"

 

Ordu’da gündemde olan ve ihalesi yapılan Şehir Hastanesi konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Memiş, “Şehir Hastaneleri ile alakalı sendika olarak bir rapor hazırladık. Mersin ve Adana Şehir Hastanelerini ziyaret ettik. Belki model olarak, yap işlet devret modeli olarak uygun görülmeyebilir ama orada gördük ki yapılan şehir hastaneleri çok nitelikli, kaliteli ve halkın ve sağlık çalışanlarının da motive olabileceği güzel mekanlar. Şu anda Mersin ve Adana'da doluluk oranları yüzde 90 civarında. Onun için şehir hastanelerinin yapılmasını ben önemsiyorum. Onun için özellikle Ordu'da bir an önce şehir hastanesinin mutlaka bitirilmesi gerekiyor. Çünkü Ordu'nun sağlık tesislerine baktığınız zaman Ordulunun hak etmediği sağlık tesisleri. Yalnız şunu görmemiz gerekiyor ki sağlıkta personel açığımız çok fazla. Avrupa'daki meslektaşlarının 4 katı yükle çalışıyor sağlık çalışanları. Bu anlamda da özellikle şehir hastanelerinin yapıldığı dönemde yeni süreçte sağlık personeli alımı, istihdam noktasında önemli adımların atılması gerekiyor.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi