24 Haziran seçimine sayılı günler kala milletvekili adayları saha çalışmalarına hızlandırırken, “Doğal kaynaklarımız korunmalı, talana, ranta, menfaate dayalı doğaya bakılmamalı” diyen Barış Candan Ordunun kalkınmasında turizm sektörünün önemli faktör olduğunu ve gelecekte doğa turizminin insanların ilgi göstereceği ciddi bir alan olacağını söyledi.

Aday Barış Candan Ordunun doğal güzelliklerinin ve kaynaklarının korunması gerektiğine işaret ederek, “Maalesef ülkemiz bu alanda da kötü yönetiliyor. Doğal güzelliklerimiz, ormanlarımız, akarsu kaynaklarımız ve kıyılarımız rant uğruna talan ediliyor. Birilerine parasal kaynak yaratma adına geleceğe yok edilmiş bir doğal miras bırakılıyor.” şeklinde konuştu.

 

“Talana, bozguna ve ranta ‘dur’ diyeceğiz”


Talana, bozguna, ranta İYİ Parti'nin iktidara gelmesiyle “dur” denileceğini ifade eden Barış Candan seçim çalışmalarını Ordudaki turizm firmalarını ziyaret ederek firma yetkililerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Candan, doğruya giden ortak aklın bir olduğunu da ifade ederek, “Bizim iktidarımızda kişisel hesaplar yapılmayacak. Gelecek nesillere iyi bir miras bırakılması için çalışılacak. Ormanlarımız, kıyılarımız, akarsularımız korunacak.  Akarsularımız üzerine HES’ler yapmak yerine güneş enerjisinden, rüzgârdan enerji üretme seçenekleri değerlendirilecek. ‘Yeşil yol’  talanına son verilecek. Yeter ki Ordulu dostlarımız kendisini bekleyen tehlikenin farkına varmalı ve 24 Haziran' da Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Meral Akşener' e ve İYİ Parti'ye oyuyla destek vererek geleceğini garanti altına alıp, çocuklarına iyi bir miras bırakmalılar.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi