Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk, 12 – 18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası olması ve Kalp ve Damar Hastalıklarının önemini belirtmek amacıyla bir dizi açıklamada bulundu. 
Yaptığı yazılı açıklamasında, dünyada ve Türkiye'de ölüm nedenlerinin başında hala kalp ve damar hastalıklarının geldiğini ve hipertansiyon, kolesterol ve obezite… gibi etkenlerin kalp sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirten Uzm. Dr. Hasan Öztürk açıklamasında şunlara değindi:

“Birinci sırada yer almaktadır”
“Kalp ve damar hastalıkları dünyada ki ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Kalp ve damar hastalıklarını önlemek; risk faktörlerini kontrol altına almak, halkımızı bu hastalığa karşı uyarmak, bilinçlendirmek, motive etmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye’de “12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası” ilan edilmiştir.”

“Şeker hastalığı ve sigara…”
“Günümüzde kalp sağlığının daha iyi anlaşılması, tanı yöntemlerindeki gelişmeler ve tedavi edici modellerdeki ilerlemelere rağmen dünyada ve Türkiye'de ölüm nedenlerinin başında hala kalp ve damar hastalıkları gelmektedir. Hipertansiyon, kolesterol, obezite, ırsi yatkınlık, şeker hastalığı ve sigara kullanımı kalp sağlığını tehdit eden unsurlar arasında yer almaktadır.” diyerek açıklamasını tamamladı. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi