08 Kasım 2019 Cuma TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı Burhan Düz, TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Hayrul Kayar,  Karadeniz bölgesinde bulunan 25 ilin serbest muhasebeci ve mali müşavirler oda başkanları ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda oda üyesinin katılımı ile Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası hizmet binası açılış programı düzenlendi.

09 Kasım 2019 Cumartesi günü düzenlenen 45. Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı Bolu Mali Müşavirler Odası Ev Sahipliğinde Karadeniz bölgesinde bulunan 25 ilin mali müşavirler oda başkanları Bolu’da bir araya geldi. Bu yıl 45’incisi düzenlenen Karadeniz Oda Başkanları toplantısına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı Burhan Düz, TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Hayrul Kayar, İstanbul Mali Müşavirler Odası ve  Karadeniz Odaları Platformu Başkanı Yücel AKDEMİR, Karadeniz Bölgesinde bulunan Ordu, Bartın, Zonguldak, Sakarya, Rize, Samsun, Sinop, Kastamonu, Gümüşhane, Giresun, Düzce, Çorum, Çorlu, Bolu, Artvin, Amasya, Yalova, Trabzon, Tokat, Tekirdağ, Kırklareli ve Kocaeli Mali Müşavirler Oda Başkanlarının katılımı ile 09 Kasım Cumartesi Günü Gazelle Resort Otel’de gerçekleştirildi.

45’üncü Karadeniz Odaları Toplantısına Ordu Mali Müşavirler Odasını Temsilen Oda Başkanı Bahadır Baş, Oda Başkan Yrd. Orhan Murat Gür ile Oda Saymanı Dursun Serdar Yıldıran katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okuması ile başlayan toplantıda Bolu’yu tanıtan bir slayt gösterisi sunulurken, Bolu Serbest Muhasebesi Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan Bolu ve ilçeleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, ‘‘45'inci Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede şu açıklamalarda bulundu.  ‘‘Meslekte yaşanan gelişmeleri oda başkanları olarak birlikte değerlendirdik. Öncelikle meslek sorunlarımızın konuşulduğu toplantıda mesleğimizin en önemli 5 sorunumuzu belirledik. Sorunlarımızın çözümü konusun da 20-21 Kasım Ankara’da düzenlenecek olan başkanlar toplantısında gündem maddesi olarak belirlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Karadeniz Odalarının birlikteliği, mesleki sorunlara karşı birlikte çözüm üretmesi anlamında bu oluşumu çok önemsiyorum.  Mesleğimiz adına önemli konuların tartışıldığı bir toplantı oldu. Katılanlara katkı verenlere ve Bolu SMMM Odası’nın emekleri, misafirperverlikleri için değerli Oda Başkanına, Oda Yöneticilerine ve Oda çalışanlarına teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

İstanbul Serbest Muhasebesi Mali Müşavirler Odası ve Karadeniz Platformu Başkanı Yücel Akdemir, yılda ortalama 3 toplantı gerçekleştirdiklerinin ifade ederek; “Karadeniz oda başkanları platform toplantısındayız. 45.toplantıyı yapıyoruz. Yılda ortalama 3 tane yapıyoruz. Yaklaşık 25 yıldan bu yanadır devam ediyoruz. Bugün ayrı bir anlamı var. Bolumuzun Mali Müşavirler odamızın eğitim ve hizmet birimini açtık. Meslektaşlarımıza Bolu için çok güzel bir hizmet binası kazandırdık. Ben Bolu odamızın değerli başkanına, arkadaşlarına çalışmalarından gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İkinci bir konu. Bolu farklı bir yer bunu kabul etmek gerekiyor. Biz sadece kenarından köşesinden biraz tarihi yerleri gezebildik. Aslında çok gidilecek yer var. Başkanıma teşekkür ediyorum. Toplantımız da 25 tane odamız var. Oda başkanlarımızla burada birliğimizin gelen başkanıyla birlikte ülke ekonomisini, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını konuştuk. Mesleğimizle ilgili bir takım kararlar aladık. Umuyorum bu kararlarda hem mesleğimiz için hem ülkemiz için hayırlı olur. Bolu’da olmaktan mutluyuz. Çok güzel bir yer. Tek sıkıntımız buradan erken ayrılmak. Ama hayat devam ediyor. Her şey için Bolululara, başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, gerçekleştirilen 45. Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı kapsamı hakkında bilgiler vererek; “Bildiğiniz üzere Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odamızın açılışını yaptık. Bugünde 26 odamızın katılımı ile Karadeniz Odaları Platform toplantısını gerçekleştirdik. Rutin olarak 3-4 aylık dönemlerde bu toplantıları bölgesel olarak düzenliyoruz. Mesleki sorunlarımızın tartışıldığı, mesleki çözüm önerilerimizin geliştirildiği toplantılar bunlar. Toplantımızın ana gündem maddesi 01.01.2020 itibari ile meslek mensuplarımızın sürekli zorunlu eğitimler başlayacak, o çerçevede onun yol haritasını belirlemek amacıyla 26 oda başkanımız ile bir araya geldik” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi