Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden Resul Dindar, Ünye’de sevenleriyle buluşacak. Yaptığı besteler ve ülkenin birçok yerinde vermiş olduğu konserlerle adından sıkça söz ettiren Dindar, 4 Kasım Cumartesi günü 21.00 ‘da Ünye Kaygılar Otel’de konser tadında bir gece yaşatacak.

Resul Dindar kimdir?
24 Ocak 1982 tarihinde Artvin, Hopa’da doğdu. Yaşamının büyük bir bölümü, doğduğu Hopa‘da geçti. 2005 yılının Eylül ayında üniversitede okuyan abisinin yanında kalmak için İstanbul‘a geldi ve yerleşti. Asıl amacı garsonluk yapmakmış ancak İstanbul’a geldikten sonra arkadaşlarıyla “So Bulurt” (Nereye Gidiyoruz) adında bir gurup kurdu. Bu gurup ile Karadeniz müziği yaptıktan 2 yıl sonra da gurup dağıldı.
Kısa bir süre sonra da 2008 yılı Temmuz ayında arkadaşlarıyla birlikte sekiz üyeli Karmate (değirmen) grubunu kurdu ve grubun solistliğini yaptı. Karmate grubu ile birlikte “Nani” ve “Nayino” adlı albümleri çıkardı. 2012 yılında Resul Dindar guruptan ayrılarak müzik hayatına yalnız devam etti. Resul Dindar, Karmate grubundan 4 arkadaşı ile beraber ayrıldılar ancak grup kurmadan birlikte çalıştılar. İlk çıkardıkları albüm “Divane” oldu. 2013'te 'Divane', 2014'te ise 'Dalgalan Karadeniz' isimli solo albümlere imza attı. Resul Dindar, söylediği şarkılarda Türkçenin yanı sıra, Karadeniz Bölgesi’nde konuşulan Lazca, Megrelce, Gürcüce ve Hemşince gibi dilleri de kullandı. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi