Vatandaşlarla sohbet ederek ve basın mensuplarına açıklama yapan Kasapoğlu, hedef nüfusun aşılanarak, tedbirlere uyularak normalleşme sürecinin sürdürülebilir olacağını vurguladı.

“Sıramız geldiğinde aşımızı olmalıyız”

Geçtiğimiz hafta sloganla tüm Ordu’yu, sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet etmiştik diyen Dr.Kasapoğlu,” Bugün buraya gelerek vatandaşın aşıya olan teveccühünü gördük, kafasında soru işareti var mı? Yok mu? Bunları yerinde görmek ve merhaba demek için ziyarete geldik, bizim kapanma ve tedbirlerden sonra en önemli unsurumuz, aşı demiştik. Sürdürülebilir bir normalleşme için kurallara uymamız ve sıramız geldiğinde aşımızı olmalıyız. Bugün bütün hastanelerimizde biontech ve sinovac aşılarımız yapılmaktadır, bugün sadece Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde aşı olmak için 1000 kişinin randevu aldığını söyleyen Dr.Kasapoğlu, “1 Haziran itibariyle tüm hastanelerimizde biontech aşısı uygulama başladık. Bugün sadece burada şu an itibariyle 600 kişi aşısını oldu, gün sonunda yaklaşık 1000 kişi aşısını olmuş olacak, bu rakam bizim açımızdan memnuniyet verici, inşallah vatandaşlarımızın aşıya olan ilgisi daha da artacaktır, vatandaşlarımıza aşıya olan teveccühleri için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Maskesiz bir Ordu’ya ulaşmak istiyoruz”

Geçen hafta itibariyle hedef nüfusumuz 274 bin civarında diyen Dr.Kasapoğlu, “Biz bu hedef nüfusun % 77.61’ini aşılamıştık. 1 Haziran itibariyle tekrar bir hedef nüfus belirlemesi yapıldı ve 50 yaş üzeri 44 bin kişi bu hedef nüfusuna eklenmiş oldu. Bizlerin artık Ordu olarak daha hızlı hareket edip, bu hedef nüfusu bir an önce aşılamamız lazım. 50-54 yaş arası nüfusu bir an önce aşılamak için sağlıkçılar olarak biz hazırız ve Ordu’ya diyoruz ki, Sizde hazır mısınız? Hedefimiz aşı oranımızı en üst düzeye çıkarabilmek ve Ordu’muzu tedbirlere uyan ve aşılanan bir Ordu kılıp, Sayın Bakanımızın bahsetmiş olduğu ilerleyen dönemde maskesiz bir Ordu’ya ulaşmak istiyoruz.

“Aşıların yan etkisine rastlamadık”

Ordu’da vaka atak hızının tam kapanma sürecinden sonra her hafta belirli bir oranda azaldığını vurgulayan Dr.Kasapoğlu, “Bizim amacımız daha aşağılarda bir atak hızına sahip bir Ordu’ya ulaşmaktır. Bunun için ben esnafımıza, işçimize, öğrencimize, kamu çalışanlarımıza, herkese buradan seslenmek istiyorum. Lütfen tedbirlere uyalım, sürdürülebilir bir normalleşmeyi sağlamak için aşılarımızı yaptıralım. Uygulanan aşıların yan etkisi olmadığını söyleyen Dr.Kasapoğlu, “Şu ana kadar ne sinovac aşımızda, ne biontech aşımızda herhangi bir komplikasyon veya yan etkiye rastlamadık. Bu anlamda çok rahat bir şekilde vatandaşımıza aşı yapmakta sıkıntı yaşamıyoruz. Bizim muradımız özellikle aşı tereddüdü olan bireylerin en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmesi, aile hekimiyle konuşması veya covid-19 danışma hattımızı aramasıdır. Vatandaşlarımız en doğru bilgiyi bu kanallardan alabileceklerdir.” diyerek konuşmasını noktaladı.  Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi