Üç sezondur herhangi bir ligde mücadele etmeyen Orduspor konusunda Ordu Valisi Tuncay Sonel'in son günlerde çalışmalara yaptığı bilinirken, Orduspor'da forma giyen veya teknik ekipte görev alan birçok isimle bir araya gelmesi bu iddiaları doğruladı. Sonel'in bu hamlesi sonrasında 52 Orduspor Futbol Kulübü ve Orduspor 1967 A.Ş. cephesinde neler olacağı merak edilirken, Orduspor'da Kayyum Başkanı olan Ordu Gücü Futbol Kulübü Başkanı Mahir Akdere yaşananlara tepki gösterdi.

Geride kalan sezonda Bölgesel Amatör Lig'den küme düşen Ordu Gücü Futbol Kulübü'nde sorumluluk alan Mahir Akdere, Orduspor konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Akdere: ''Son günlerde bir hummalı çalışma başladı Orduspor sevenleri arttı.Kimi borcunu ödedim, kimi yeniden lige katılacak, yeniden efsane dirilecek vs. yazılıp çiziliyor kayyım değişikliği yapılmalı diyorlar onu alalım buna verelim bir tartışma gidiyor.'' derken Ordu Valisi Tuncay Sonel ile bir araya gelen ekibe tepki gösterdi. 

Mahir Akdere kulübün özellikle amatör ligde olduğu dönemde yanından geçmeyen isimlerin Orduspor konusunda bir araya gelmesini imalı bir şekilde tepki verirken: ''7 yıl oldu ben bu camiaya gireli aç kaldığımız yatacak yerimizin olmadığı kimsenin selam bile vermeye korktuğu günlerde neredeydiniz! O kutsal bildiğimiz şehrimizin simgesi olan armaya bile hacizler gelirken neredeydiniz! O zaman ki idareden korkunuza kulübe bile gelemezken bizler o kulübün kapısını açık tutup takımı sahaya çıkarır depalasmana bile taraftarımız ile giderken telefonlara bile bakmayanlar nerdeydiniz! Biz tek başımıza bir kaç taraftar arkadaş ve yönetici arkadaşlar ile mücadele ederken aklınız neredeydi şimdi mi aklınıza geldi!'' ifadelerini kullandı.

Orduspor konusunda açıklamalarda bulunan Mahir Akdere'nin Orduspor 1967 A.Ş. projesi öncesinde ise 52 Orduspor Futbol Kulübü'nün Yeni Orduspor adıyla mücadele ettiği sezon kulüp yetkileri ile bir araya gelerek birleşme konusunda önemli adımlar attıklarını belirtmişti. Hatta o dönem yeni transferlerle birlikte poz vermişti ancak birleşme gerçekleşmedi.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi