Altınordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ordu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri zincir marketler başta olmak üzere kentteki tüm marketleri kapsayacak şekilde denetim gerçekleştiriyor. Denetimler kapsamında marketlerdeki ürünlerde yüzde 7'lik KDV indirimin uygulanıp uygulanmadığını, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller yapılıyor.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, KDV'nin gıda ürünlerinde yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle ortak bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Kent genelindeki marketlerde ve gıda ürünü satan tüm iş yerlerinde bu uygulamayı devam ettireceklerini ifade eden Başkan Tören şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz yaptıkları uygulamalarda öncelikle yürürlüğe giren yüzde 7'lik KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını denetliyor. Yine bunun yanı sıra ürünlerin raf ile kasa arasındaki fiyat kontrolünü ve gıda maddeleri ile ilgili diğer denetimlerini gerçekleştiriyor.

Tüketici hakları açısından kamu denetimi yoluyla vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. 7/24 esaslı olmak üzere denetimlerimiz artarak sürdürecek." dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi