Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan aralık ayı etkinlikleri devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Yönetmenliğini Ceyda Torun’un yaptığı “Kedi” belgeselini izleyici ile buluşturacak.

 

Başrol kedilerin

 

Kedi belgeseli, yönetmenliğini Ceyda Torun'un üstlendiği ve 2016 yılı İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nde prömiyerini gerçekleştirdiği Türk yapımı belgesel filmi. Ayrıca ABD'de Seattle Uluslararası Film Festivali, Avustralya'da Melbourne Uluslararası Film Festivali ve Kanada'da Vancouver Uluslararası Film Festivali'nde gösterimi gerçekleşti. 10 Şubat 2017 tarihinde ABD'de sinema salonlarında gösterime girdi.

 

Başrollerinde İstanbul sokaklarının sıcak sakinleri olan kedilerin yer aldığı belgeselde, bu küçük dostlarımızın yaşadıkları sıkıntılara ışık tutuluyor. Filmin en dikkat çeken yanlarını ise İstanbul’un en işlek yerlerinden alınan doğal görüntüler oluşturuyor.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri aralık ayı programı kapsamında düzenlenecek olan “Kedi” belgeselinin 29 Aralık Çarşamba saat 19.00’da Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda gerçekleştirilecek. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi