Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu ilçe başkanı Mustafa Kemal, Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 90.yılı nedeni ile yazılı bir mesaj yayınladı.
Kemal, yayınladığı mesajında şunları ifade etti; 19 Eylül 1924 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK Ordu’muzu da ziyaret etmiştir. Savaş sonrası yorgun düşen Anadolu’nun yürekli insanlarını ziyaret etmek ve ihtiyaçlarını yerinde görmek amacıyla yapılan gezinin Ordu halkını çok mutlu ettiği bir gerçektir. Ziyaretler planlanandan kısa sürüyordu, çünkü Erzurum’da deprem olmuştu ve oraya gidilmesi gerekiyordu. 
Atatürk 19 Eylül 1924 günü saat 15.00 dolaylarında Hamidiye Kruvazörü ile Orduya gelmiş ve Ordu İskelesi açıklarında demirlemiştir. Daha sonra yanındakilerle birlikte iki motorla karaya çıkan Atatürk, bazı kurumları ve Valiliği ziyaret sonrası geri dönüşte İdman Yurdu gençleri kendilerinin spor kulüplerini ziyaret etmelerini istemişlerdir. Bu ziyaret memnuniyetle kabul görmüştür. Gençlerle birlikte yararlı ve neşeli bir toplantı yapılmıştır.
Görülüyor ki Atatürk; gençliği ve halkını çok seven ve onlara değer veren bir liderdir. Onların ihtiyaç ve sorunlarıyla yakından ilgilenen ve çözüm üreten bir yapıya sahiptir. Halkını ayrıştırmadan, gençlerini ihmal etmeden, bağımsızlığımızdan ödün vermeden ve ülkenin itibarının zedelenmesine izin vermeden güçlü Türkiye’nin dünyada itibar görmesini sağlamıştır. 
Mustafa Kemal, yayınladığı masajın sonunda “ Barıştan yana olduğu kadar Ülkenin itibarının korunmasından da taviz vermemiş olan Atatürk’ümüzün 19 Eylül 1924 tarihinde Ordu’muzu ziyaret etmiş olmasından Ordu’lular olarak onur duyduğumuzu belirtmek isterim” dedi. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi