Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal eğitim sorunları ve öğretmenlerin grev yapmaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.Kemal yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları ifade etti;
"Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyetidir. Cumhuriyetle idare edilen ülkeler bunun gereğini yerine getirmekle yükümlüdür. Nedir bunlar; özgürlüklerdir, laikliktir, demokrasidir, çağdaşlıktır ve insan hakları gibi temel ilkelerdir.
AKP iktidarı 12 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Buna saygı duymak zorundayız. Vatandaş oy vermiş iktidar olmuşlar. Ancak bu iktidar da Cumhuriyetin korunmasında yükümlülüğünü yerine getirmek zorundadır. Lafı çok uzatmaya gerek yok, sıkıntıların başında eğitim sistemi ile sürekli oynanması gelmektedir. 4+4+4 sistemi dediler uyguladılar ne kadar başarılı olunduğunu gördük. Şimdide tuttular durup dururken 5. Sınıftan itibaren kılık kıyafet konusunda serbestlik getirdiler yani türbanı beşinci sınıfa indirdiler. Bu ülkede türban sorunu kalmamışken mağdurları oynamak ve oy devşirmek için bu yola başvurulduğu ortadadır. Ayrıca sıkıntıların yoğunlaştığı bugünlerde gündeminde değişmesi gerekiyordu. Bunu yapabilmek için siyasal anlamda bu işi yaptılar. Eğitimin ve çocuklarımızın siyasete alet edilmesi son derece üzücüdür. 
Eğitim sistemi ile bu kadar oynanmamalıdır. Sınav sistemleri sürekli değişmektedir. Öğretmenlerin ve okul idarecilerinin üzerinde inanılmaz baskılar almış başını gidiyor. Çocuklarımız siyasilerin oyuncağı durumuna düşürüldüler. 9-10 yaşlarındaki çocuklarımızı türban takmaya zorlayan zihniyet çocuklarımız arasında ayrıştırma ortamını hazırlamaktadırlar. Korkarım ki bunları bilinçli yapıyorlar. Asıl tehlike buradadır. Sorsanız bunun adına özgürlük diyorlar bu özgürlük değildir. Tek taraflı özgürlük olmaz. Tek kanatlı kuş uçamaz. 
    İşin özeti, bu hükümet hukuksuzlukta ve ayrıştırmada geri adım atmayacak, ortamı germeye ve gündem değiştirmeye devam edecek. Bu yol aydınlığa giden yol değildir. Karanlıklar tehlikelidir. Gelin inatlaşmaktan vazgeçin, bu güzel ülkede hep birlikte kardeşçe ve huzur içinde yaşayalım dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi