KESK dönem sözcüsü Ahmet İncedere, “Uluslararası emperyalist güçlerin Ortadoğu'ya ilişkin planlarının maşası olarak devreye soktukları IŞİD başta Irak ve Suriye olmak üzere girdiği topraklara ölüm saçmaya devam ediyor. Bugün IŞİD denilen çete Kürt, Türkmen, Ezidi, Arap, Alevi, binlerce insanı katlediyor, yaşam alanlarından koparıyor, insana yakışır bir yaşam hakkını ellerinden alıyor” diye konuştu.

“Kobani’de soykırım var”


Kobani’nin ateş altında olduğunu belirten İncedere, “IŞİD çeteleri günlerdir ağır silahlarla saldırdığı, mahallerine kadar girdiği Kobani’de yeni bir soykırıma imza atmaya hazırlanıyor. Bugün Kobani’de Kürt halkıyla beraber bütün halklar ve tüm insanlık yaşam ve onur mücadelesiyle karşı karşıya” şeklinde konuştu.


“Linç kültürü hayata geçiriliyor”


İncedere, “AKP’nin tekçi zihniyetiyle, yaşam biçimimize müdahale ederek, kendinden başka hiç kimseye, hiçbir farklılığa yaşam hakkı tanımadığı Gezi Direnişi sürecinde tüm açıklığı ile görülmüştür. Dün ağaçları, doğayı katleden,  yaşam alanlarımızın tüm hücrelerine müdahale ederek bizleri emek düşmanı-gerici düzenlerine biat ettirmeye çalışanlar bugün Kobani’de yaşanan vahşete karşı sessiz kalmamızı beklemektedir. AKP iktidarı,  IŞİD’i ülkemiz içinde emekçiler üzerinde baskıyı daha fazla arttırmanın, aracı olarak kullanmak istemektedir. Bunun için Kobani’de yaşanan vahşete karşı tepkisini ifade edenleri hedef alan saldırılar tüm hızıyla sürmekte, IŞİD’in yerli işbirlikçileri ile ortak yapılan saldırılarda linç kültürü hayata geçiriliyor” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi