"T.C. Kimlik Kartı" olarak ifade edilen yeni uygulama için Ordu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Cevat Şahin, daire  müdürleri ve vatandaşlar  katıldı.

 “Nüfus cüzdanı, kişiyi kimliğiyle, niteliğiyle tanımlayan, tarif eden en önemli belgedir. Bu belge geçmişte nüfusa kayıtlı olduğunuz yerde veriliyordu. Artık, Türkiye’nin her yerinde nüfus idareleri her türlü nüfus işlemini yapabilir hale geldi” diyen Vali Balkanlıoğlu, nüfus cüzdanlarının önemine değindi ve nüfus cüzdanlarının yenilendiğinde, hem taşıma kolaylığı, hem de taklit edilemezliği açısından son derece önemli bir hizmet olduğunu ifade etti.

Ordu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Cevat Şahin ise yaptığı konuşmada, ”Yaklaşık 40 yıldır kullanmış olduğumuz kartlı nüfus cüzdanları bugün itibariyle ömrünü tamamlıyor ve yerini T.C kimlik kartına bırakıyor. Altınordu ilçemizde 4,  Ünye ilçemizde 3, Fatsa ilçemizde 2 kurul ve diğer ilçelerde tek banko olmak üzere T.C kimlik kartı müracaatı için vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur” dedi ve yeni kimlik kartı almak için 1 adet biometrik fotoğrafla birlikte vatandaşların herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurması yeterli olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyelerinin yeni kimlik kartı müracaatı alındı.

Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak. Başvuru esnasında kimlik bilgileri kontrol edilecek, gereken alanlarda güncellemeler gerçekleştirilecek, fotoğraf taranacak, biyometrik verileri alınacak (her iki el için parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi). Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi