Yerli Düşünce Derneğinin Genel Başkanlığını da yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun ev sahipliği yaptığı geceye; Kırgızistan Kültür Bakanı Azamat Camankulov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alparslan Ceylan, 7. Koğuştaki Mucize filminin başrol çocuk oyuncusu Nisa Sofia Aksungur, Aşkın Ömrü filminin oyuncusu Tuğba Ünsal ve çok sayıda yönetmen ve yapımcı katıldı.

“İki kardeş ülkeyi birbirine daha da sıkı bağlayacak”

Bu yıl 5.’si düzenlenen etkinlikte konuşma yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türk Filmleri Haftalarının iki kardeş ülkeyi birbirine daha da sıkı bağlayacağını ifade etti.

Gündoğdu sözlerine, Türk Dünyası Sinema Fonu oluşturulması gerektiğini, Türk dünyasından yönetmenlerin ve yapımcıların yapıtlarını öne çıkarmak için Türk Dünyası Sinema Fonu'nun kurulmasını ve Türk sinema sektörünün bütçesinin artırılmasını TBMM bütçe görüşmelerinde gündeme getireceğini belirterek devam etti.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'ni organize eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'a da teşekkürlerini iletti.

“Kırgızistan sinema sektörü Türkiye’deki yapımları örnek almalı”

Etkinlikte konuşma yapan Kırgızistan Kültür Bakanı Azamat Camankulov, “Türkiye halkı ile Kırgız halkları dili, dini, kültürü ve tarihi bir olan kardeş halktır. Türk kardeşlerimizi ata yurdunda selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Camankulov sözlerine, Kırgızistan sinema sektörü Türkiye'deki yapımları örnek alması gerektiğini düşündüğünü belirterek "Kırgızistan mutlaka tecrübe edinmelidir. Bu tür filmler daha fazla gösterime girmeli. İki kardeş halkın çok sayıda ortak projesinin hayata geçeceğine inanıyorum." Diyerek devam etti.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Türk Filmleri Haftası'nın iki kardeş halkın kültürel yakınlığını gösteren bir faaliyet ve iki ülkenin yakın iş birliğinin örneği olduğunu belirtti.

20 Ekim Çarşamba gününe kadar sinemaseverlerle

Etkinliğin açılış töreni, katılımcılara plaket, yapımcı ve oyunculara hediyelerin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

20 Ekim Çarşamba günü sona erecek olan 5. Türk Filmleri Haftası'nda 7. Koğuştaki Mucize,  Pota, Mavzer, Aşkın Ömrü ve Rafadan Tayfa Göbeklitepe (Animasyon Film) filmleri sinemaseverlerle Manas Sinema Salonu'nda ücretsiz buluşacak. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi