YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, ‘2014 yılının sonuna kadar kırsaldayız’ dedi. Kırsaldaki bölge halkı taleplerini iletti. “Sen yapmışsın, o yapmış, bu yapmış' demeden, 'Hepsi bizim' diyerek çalışacağız. Hedef, gün boyu kaliteli ve kesintisiz enerji” diyen Türkoğlu ilave etti: "Kayıt dışı olan mera, yayla ve/veya bağımlısı yerlerin de kendilerini kayıt altına aldırıp statülerini bildirmeleri halinde enerji talepleri ivedilikle karşılanacaktır. Müşteri Memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımız gereği tüm talepleri önemsiyoruz ve talep sahiplerini doğru bir şekilde bilgilendirmeyi de bir sorumluluk anlayışı ile önceliklendiriyoruz" dedi

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Boruk köylülerinin kullandığı 94 haneli Sarıçiçek Yaylası’na elektrik enerjisinin verilememesi nedeniyle Boruk Köyü Muhtarı Ali Bilgin’in yapmış olduğu “Yayla sakinleri olarak yaylamıza elektriğin getirilmesini istiyoruz” talebine YEDAŞ Samsun il Koordinatörlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada, EPDK’nın 10.02.2014 tarih ve 8881 sayılı yazı gereği,  ilgili valiliklerin oluşturacağı komisyonun, “Mera, yaylak ve kışlakların geleneksel kullanım bölgeleri olarak görülen yerleşim yerlerini ‘Geçici Yerleşme Yeri’ olarak göstermesi halinde, şirketimizin yatırım programına dahil edilebileceği kaydedildi. Kırsalın sorunlarına bu yıl gerçekleştirilecek şebeke ve iyileştirme yatırımlarıyla çözüm bulacaklarını söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Kırsalın sorunlarını biliyoruz ve kırsalda yatırım ve iyileştirme atağına geçtik. Şirket olarak, hangi bölgenin ne kadar yatırıma ihtiyacı var biliyoruz. 2014 yılı sonuna kadar sahadayız. Hedefimiz enerjinin gün boyunca kaliteli ve kesintisiz bir şekilde müşterilerimize ulaşmasıdır” dedi.

ŞİRKETİMİZCE KEŞİF YAPILMIŞ KOMİSYON KARARI GEREKİYOR

YEDAŞ Samsun il Koordinatörlüğü’ne gelen Sarıçiçek Yaylası sakinlerinin enerji taleplerinin olduğunu ve ilgili taleplere yönelik bölgede şirketimizin yatırım programı dahilinde keşif yapıldığı belirtilen açıklamada, “Şirketimiz, bölgeden gelen enerji bağlantı taleplerini değerlendirerek, bölgede yatırım keşiflerini yapmıştır. Ancak ilgili keşfin yatırım programına dahil edilebilmesi için valiliklerce komisyon kurularak, bölgelerin ‘Geçici Yerleşme Yeri’  olarak uygun görülmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 10.02.2014 tarih ve 8881 sayılı ile şirketimize göndermiş olduğu, “Meralar ve Yaylalardan Gelen Elektrik Talepleri” konulu yazısında, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 4.’ncü ek maddesinde belirtilen “Mera, yaylak ve kışlakların geleneksel kullanım amacıyla geçici yerleşme yeri olarak uygun görülen kısımları ilgili valiliklerce, bu amaçla kurulacak olan bir komisyon tarafından tespit edilir.” hükmü yer almaktadır. Konuya ilişkin olarak, komisyonun tespitini yaptığı ve ‘Geçici Yerleşme Yeri’  olarak uygun gördüğü bölgeler ancak şirketimizin yatırım programı planına dahil edilebilmektedir. Bu doğrultuda şirketimiz, yaylalarda ve meralarda ikamet eden bölge halkının ilgili valilikler veya İl Özel İdaresi’nce tespiti yapılmış ve düzenlenmiş olan Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzin Belgesi, onaylı elektrik projesi ve ilgili mercilerden alınmış gerekli izinlerinin olması halinde elektrik bağlantı taleplerini yatırım programı çerçevesinde karşılayabilmektedir.” denildi. 

ŞEBEKE AYRIMI YAPMADAN YATIRIMLARI YAPACAĞIZ

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, son zamanlarda kırsaldan gelen taleplerin üzerine 2015 yılında planlanan ‘Kırsal iyileştirme ve yatırımı’ projelerini 2014 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyerek, “YEDAŞ, yatırıma açık, sürekli iyileştirmeyi amaçlayan bir şirket. Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop illerinin kırsalındaki yetersiz ve ömrünü tüketmiş şebekeleri, günümüz teknolojisi ile yenileceğiz. Hangi bölgenin ne kadar yatırıma ihtiyacı var biliyoruz. Kırsaldaki şebekelerin çoğunu bölge halkının kendi çabaları ile yaptığını biliyoruz. Biz bu noktada 'sen yapmışsın o yapmış bu yapmış' demiyoruz. 'Hepsi bizim' diyoruz. Bu şebekeleri düzenlemek için çalışmalar yapacağız. Basit bir örnekle bu şebekelerde meydana gelen bir arızalar, benim bütün hattımı etkiliyor. Bu nedenle müşteri memnuniyetsizliği oluşuyor. YEDAŞ, müşteri memnuniyetine önem veriyor ve bu doğrultuda yatırımın bütçesel payını büyüttük. 2014 yılı sonuna kadar sahadayız. Hedefimiz enerjinin gün boyunca kaliteli ve kesintisiz bir şekilde müşterilerimize ulaşmasıdır” dedi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi