Başkan Aşkın Tören’in vatandaşların yaşam standardını yükseltecek politika ve yatırımlar kapsamında Altınordulu’ların sağlığının korunmasına yönelik olarak hayata geçirdiği "Mobil Sağlık Tarama" hizmeti kırsal mahallelerde en ücra köşelere kadar vatandaşlara ulaşıyor. Hastalıkların erken tanı ve teşhisinde de büyük kolaylık sağlayan mobil sağlık hizmetinde kanser taramalarından aşılama faaliyetlerine kadar pek çok sağlık hizmeti vatandaşların ayağına götürülüyor.

Altınordu Belediyesinin İl Sağlık Müdürlüğü ve Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile yürüttüğü sağlık tarama hizmeti kapsamında mahalle mahalle dolaşan Mobil Sağlık Tarama Aracı son 6 ayda 33 mahallede 5297 kişiye kapısında sağlık hizmeti sundu.

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası programları kapsamında hizmetlerini sürdüren Altınordu Belediyesi Mobil Sağlık Tarama Aracının bu seferki durağı Öceli Mahallesi oldu.

Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen fizyoterapist, psikolog ve çocuk gelişimi biriminden de ekiplerin yer aldığı programda genel sağlık taraması yanında kanser taraması, kovid aşısı, şeker ve tansiyon ölçümleri yapılan 42 kişiye sağlık görevlilerince toplum sağlığını ilgilendiren temel sağlık hizmetleri alanlarında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bir taraftan şehrin altyapısını güçlendirmek ve konforlu bir üstyapıya kavuşturmak için durmaksızın çalıştıklarını diğer taraftan da sosyal yönlü çalışmalar ile vatandaşların yaşam kalitesini ve standardını yükseltmek için çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Aşkın Tören, "Her yönüyle yaşanabilir bir şehir, marka ve model bir şehir diyoruz. Her şeyden önce biz insanı merkeze alan, önce insan diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Bunun için insanı yaşat ki, şehir yaşasın, devlet yaşasın düsturuyla hareket ediyoruz. Her şeyin başı sağlık. Bu nedenle hemşehrilerimizin sağlığının korunmasına öncelik veriyoruz. Hastalıkların erken tanı ve tedavisine Mobil Sağlık Tarama Aracımız ile katkı verirken özellikle evlerinde yatağa bağımlı yaşayan hastalarımız, engelli kardeşlerimiz ve kıymetli büyüklerimiz için sağlık hizmetlerinin onların ayaklarına götürülmesini önemsiyoruz. " şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi