Yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslarımız açıldı. Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in talimatıyla, ilk kez geçen yıl yaz tatilinde açılan "yaz okulları", velilerimizden gelen yoğun talep üzerine Bakanlığımızı harekete geçirdi. Bakanlığımız, 2 haftalık yarıyıl tatilinde de yaz okulu kapsamını genişleterek öğrencilerimizin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi için tüm kursları açma kararı aldı. Bu kapsamda bu yıl ilk kez "kış" döneminde de uygulanan, 21 Ocak'ta başlayarak 3 Şubat'a kadar sürecek olan kurslarda, astronomi ve uzay, görsel sanatlar, hızlı okuma, tasarım ve inovasyon, modern fizik ve elektronik ile mekatronik, matematik gibi branşlarda eğitimler verilirken, kurslara aileler ve çocuklarımız yoğun ilgi gösterdi.

İki haftada toplam 40 saat kurs

Matematik ve İngilizce derslerinde açılan kurslarda, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilerimiz için belirlenen 5 grupta etkinlik yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, bu kursların her ikisine de başvurabilmektedir. Öğrencilerimiz; bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katılmaktadır. İki kursa katılan öğrenciler, iki haftada toplam 40 saat ders alIYOR.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarımızda ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlanmaktadır. Öğrencilerimiz, en fazla iki farklı atölye veya ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edip haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılabilmektedir. Öğrenciler ve öğretmenlerimiz, bulundukları illerde açılan kurslardan yararlanabiliyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi