Ordu, 29 Eylül 2022 – KOBİ’lerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına destek olmak amacıyla 2019 yılında hayata geçirilen İşimi Yönetebiliyorum Programı, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen kapsamlı eğitimler ile iş dünyasına ulaşmaya devam ediyor.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında, 30 banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle yürütülen İşimi Yönetebiliyorum Programı’nın Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) ev sahipliğinde Ordu’da düzenlenen etkinliğine, KOBİ’lerin yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Üç yılı geride bırakan programda bu zamana kadar KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda finans, dijital pazarlama, e-ticaret, yönetim stratejileri ve markalaşma eğitimleri ile 4 bine yakın KOBİ’ye ulaşıldı. KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu alanlarda verilen dijitalleşme, koçluk ve mentorluk desteklerinin de yer aldığı programda 300’ün üzerinde KOBİ’ye e-ticaret ve e-ihracat alt yapısı ile dijital pazarlama danışmanlığı sağlandı. Eğitim içeriklerine bu yıl, uluslararası ticaret ve e-ihracat konuları ile Akbank’ın finansal katkısıyla yeşil dönüşüm teması da eklendi.

Süleyman Sönmez: “Türkiye’nin geleceğini KOBİ’ler yazacak”

Ordu’daki programa katılan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Verimlilik ve hizmet ekonomisi dünyada giderek daha fazla odak haline geliyor. Ülkemize baktığımızda da verimliliğin; uzun vadede büyüme hedeflerimizin ve arzu ettiğimiz kalkınma seviyesine ulaşmamızın temel belirleyicisi olduğuna inanıyoruz. İşte bunu sağlamak için de ülke ekonomimizin lokomotifi KOBİ’lerin verimliliğinin artırılması gerekiyor” dedi. KOBİ’lerin istihdamdaki etkisine de değinen Sönmez şöyle devam etti; “Son 10 yılda istihdamdaki artışın yüzde 66’sını yaratan ve bu alanda en büyük itici güçlerimizden biri olan KOBİ’lerin verimliliklerinin artırılması, ekonomimizde iyi işlerin sayısının çoğalması ve refahın tabana yayılması anlamına geliyor.”

Sönmez, KOBİ’lere düşen sorumluluklara da vurgu yaparak, “Güçlü, kalkınmış ve refah içinde bir Türkiye hayalimize giden yolda bu denli önemli rolleri olan KOBİ’lerin de sorumlulukları bulunuyor.”diye konuştu.

Ordu’daki eğitim toplantısında alanlarında uzman akademisyen ve profesyoneller birer seminer verdi. Bella Maison Uluslararası Satış ve İş Geliştirme Direktörü Meltem Polat “Uluslararası Ticaret ve E-İhracat”, S360 Strateji ve ESG Yönetimi Danışmanı Erman Fenerci “Yeşil Dönüşümün KOBİ’ler için Önemi”, TransferChain Kurumsal İletişim Direktörü Azade Özaltun “Dijital Pazarlama”, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Yanık ise “İşletmelerin Temel Faaliyet Döngüsü / Finansmana Erişim” konularını ele aldı.

İşimi Yönetebiliyorum, Ordu’nun ardından Nisan 2023’e kadar üç ilde daha yüz yüze etkinliklerle ve çevrim içi olarak eğitim sisteminde yer alan altı farklı temadaki 79 adet video içerikle, toplam bin KOBİ temsilcisine ulaşmayı hedefliyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi