Açılış törenine Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Bülent Civelek, İlçe Belediye Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz, Altınordu ilçesindeki yatırımlara da değinerek Ayışığı Meydanı ve Otopark Projesi, Katı Atık Yönetim Sistemi, ulaşım ve içme suyu yatırımları, sahil düzenleme çalışmaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, akıllı bisiklet uygulaması, mavi bayraklı plajlar, OSKEM faaliyetleri, su parkı, dış cephe iyileştirme çalışmaları ve Ters Ev Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Yılmaz, "Süleyman Felek Caddesi Yayalaştırma ve Cephe İyileştirme Projesi” ile “Köprübaşı Meydan Projesi"nin prestij yatırımlar olduğunu belirterek, “Bugün Ordu'muzun gurur günü! Bir yıl önce araç trafiğine açık olan Süleyman Felek Caddesi'nde uyguladığımız Yayalaştırma ve Dış Cephe İyileştirme Projesi’yle şehrin merkezinde oluşturduğumuz yeni meydanın açılışını gerçekleştirdik. Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin de ifade ettiği gibi ‘İnsan, şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise şehir olarak görünür.’” dedi.

 

Merkezde otopark sorunu kalmadı


Ordu’nun yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında dengesiz bir durumun söz konusu olduğuna vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Yazın ilimizde bir buçuk iki milyon nüfus var ancak kışın bu rakam 750 bin civarında. Yaz dönemi sahil yolumuz başta olmak üzere, bütün caddelerimiz dolu. Otopark konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Buna yönelik ilk etapta otoparkımızı oluşturalım dedik ve Büyükşehir Belediyesi merkez yerleşkemizin karşısında daha önce 120 araç kapasiteli olan Ayışığı otoparkını yeniden düzenleyerek 540 araçlık otopark ve meydan hâline getirdik. Bu caddeden kalkan yaklaşık 80 otoparklık alan dâhil olmak üzere, şehrimiz bürokrasisinin ve ofislerinin olduğu caddelerde artık trafik ve otopark sorunumuz da kalmadı” şeklinde konuştu.

 

“Bu şehrin geleceğine inanın!”

Ordu’nun turizm kenti olma yolunda önemli adımlar attığına işaret eden Vali Seddar Yavuz da, “İnanıyorum ki; bu şehrin potansiyeli, özellikle Karadeniz insanının heyecanı, hizmet aşkı ve tez canlılığı, daha fazla hizmete dönüşecek, turizmin yanında elbette sanayi ve bilim şehri Ordu’yu ve son yıllarda da en önemli ürün olma özelliğini de devam ettiren fındığımızı ve tarımımızı da desteklediğimizde bu şehir başka bir vizyon ile yoluna devam edecek. Bu şehrin geleceğine inanın, bu şehri inşallah hep beraber daha iyi bir noktaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından protokol ve beraberindekiler, yayalaştırma projesinin hayata geçirildiği Süleyman Felek Caddesi’ni ve Köprübaşı Meydanı’nı gezdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi