Valilikten yapılan açıklamada selin bilançosu gözler önüne serildi. Ünye Çevizdere mevkiinde bulunan Karadeniz Sahil Yolundaki ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüde sel nedeniyle çökme meydana geldi ve Devlet Karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Mahsur kalanlar kurtarıldı

Ünye Cevizli Mahallesinde sel baskını nedeniyle evinde mahsur kalan Turhan Şahin isimli vatandaşımızı kurtarmak için iş makineleri devreye sokulmuş ve Sahil Güvenlik Komutanlığından helikopter talebinde bulunulmuş ve yapılan çalışmalar sonucu mahsur kalan vatandaş kurtarıldı. Ünye Cevizdere mevkiinde faaliyet gösteren bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.Perşembe Medreseönü/Çandır mahallesinde evinde mahsur kalan Aydın Serdar isimli vatandaş arama-kurtarma ekiplerince kurtarıldı. Perşembe ve Fatsa'da risk altında bulunan 8 konut tedbir amaçlı tahliye edildi.

Fındık işçileri tahliye edildi

Fatsa Eskimadendüzü mevkiinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirildi. Tahliye edilen fındık işçileri için Kızılay’dan 100 çadır ve 300 battaniye talebinde bulunuldu. "
Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi