Kosova’nın Prizren, Mamuşa ve Priştine şehirlerinde resmi temaslarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile de bir araya geldi.

 

"Cumhurbaşkanımız her daim sizinle"


Her yıl 23 Nisan’da kutlanan Kosova Türkleri Milli Bayramı etkinliklerine, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı temsilen katılan AK Parti Ordu Milletvekili ve Türkiye - Kosova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Saymanı Metin Gündoğdu, resmi programlar kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve STK temsilcileri ile “Yuvarlak Masa” toplantısına katılan Gündoğdu, Türk Armoni Yıldızları’nın (TÜRKAY) verdiği konsere de katıldı. Mamuşa kentinde “Ortak Bayram 23 Nisan Çocuk Şenliği” etkinliğine katılarak Kosovalı çocuklar ile bir araya geldi. “23 Nisan Futbol Turnuvası”nda şampiyon olan takımın sporcularına ödüllerini veren Metin Gündoğdu, Yunus Enstitüsü’nin Prizren’deki ofisini de ziyaret etti. Mamuşa’daki “Halk Buluşması”na da katılan Gündoğdu, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda yaptığı “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gönlü ve desteği sizlerle. Sizlere kendisinin selamını getirdim. Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kökü çok derindedir. Kosova'nın bağımsızlığının ilan edildiği günlerde Türkiye, Kosova'yı tanıyan ilk ülkeler arasındaydı. Türkiye, her daim onların yanında, onlarla beraber. Bunun asla unutulmamasını istiyoruz." dedi.


Manolya’yı unutmadı


Lösemi tedavisi sırasında Ankara’da bir araya geldiği ve başarılı geçen tedavi sürecinin ardından ülkesine dönen Kosovalı Manolya Kabashi ve ailesini de ziyaret eden AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Manolya kızımızı sağlığına kavuşmuş halde görmek bizleri çok mutlu etti ve moral verdi. İnşallah tekrar Türkiye’de kendisini misafir edeceğiz” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi