Ordu 2.Amatör Lig'de 10 maçta 30 puan toplayarak şampiyon olan Kotyora Futbol Kulübü'nün başarılı savunma oyuncuları Doğanay Cebeci ve Süleyman Bayraktar ile hem kulübün hedeflerini hem de bu sezon yaşadıkları şampiyonluğu konuştuk.

Kuruluşunun 2.yılında Ordu 2.Amatör Lig'de şampiyon olan ve 1.Amatör Lig'e yükselen Kotyora FK'nın savunma oyuncuları Doğanay Cebeci ve Süleyman Bayraktar konuştuk. 10 maçta 2 gol yiyen takımın savunma oyuncuları birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Geçen sezon başında Ordu Futbolu'na 'merhaba' diyen ve 2.sezonlarında 1.Amatör Lig'e yükselen Kotyora Futbol Kulübü'nde, kulübün kuruluşu için masada toplanan 7 kişi içerisinde yer aldıklarını belirten iki isim Kotyora Futbol Kulübü'nün her zaman hedefi olduğunu ve önümüzdeki sezon Play-Off'a kalmak istediklerini belirtti.

  • Ligdeki 2.sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Kotyora Futbol Kulübü var. Sezon başına dönersek, bu sezon için nasıl bir yapılanma vardı. KFK, sezon sonunda bu başarıları alacağını planlamış mıydı ?

Doğanay Cebeci: Kurulduğumuz ilk sene şampiyonluğa çok yaklaşmıştık. Öncelikle bu şampiyonluk benim için çok ayrı bir yer ifade ediyor. Ben bu takım kurulurken masada bulunan 7 kişiden birisiyim. Anlatılmaz bir duygu yaşıyorum. Kendi çocuğunun ellerinde büyümesi gibi birşey benim için. Kurulduğumuz günden itibaren 2.Amatör Lig'in takım kalitemizin altında olduğunu düşünüyorduk. Geçen seneden sonra bu sene de hedefimiz direkt şampiyonluktu. Takımımıza iyi takviyeler yaparak sezona başlamıştık. Yeni arkadaşlarımızdan da aldığımız katkılar takımımızı bir tık daha ileriye taşıdı. Bu etkenler başarıyı getirdi.

  • Sezon başında futbolcu olarak takıma yeni katılan bir isimdin. Güzel bir şampiyonluk yaşadınız. Herkes bu takıma şampiyonluk için geldi ancak 10'da 10 yaparak şampiyon olacağınızı düşünüyor muydunuz ?

Süleyman Bayraktar: Aslında hikayesi farklı olan oyunculardan birisi benim. Geçen sezon takımda teknik direktörlük yapıp başka bir takımda futbol oynuyordum. Doğanay Abi'nin dediği gibi kuruluşta bulunan masanın etrafındaki 7 kişiden biri de bendim. Bizim hedefimizi kurulduğumuz sezon yenilgisiz çıkmaktı. Olmadı ancak kaybettiğimiz final bize yapabileceğimizi gösterdi. O sezon 13 kişi ile finalde mücadele etmiştik. Sezon başında ben dahil 8 kişi takıma transfer olduk. Geldiğimizde idmanlardaki devamlılığımız ve yüksek tempo bizi hep inandırdı. Bütün maçları kazanıp, üst lige çıkma maçımızın son haftaya kalması da futbolun güzelliğinin bir parçası oldu.

  • Geçen sezon son maçta kaçan bir üst lig vardı. Bu sezon ise şampiyon olan bir Kotyora var. Geçen sezon son anda kaçan üst lig şansı takım olarak tecrübe olmuş muydu ?

Doğanay Cebeci: Bizim için büyük bir tecrübe oldu. İlk sezonumuzda heyecanlı bir takımdık. Bu sezon ise tecrübeyle karışık tatlı bir heyecan vardı. Bu sezon ne yaptığını daha iyi bilen bir takım ortaya çıktı.

  • Kotyora geçen sene Ordu Futbolu'na giriş yaptı. Ordu'daki taraflı tarafsız herkes Kotyora FK'da güzel bir oluşum olduğunu belirtiyor. Bunun hakkında neler söylemek istersin ?

Süleyman Bayraktar: Bizim güzel bir takım olmamızın, tüm şehrin bize sahip çıkmasının en önemli nedeni Orduspor. Şehrimizin ortak çatısı olan Orduspor'un altında toplanarak, Orduspor'un varlığını her fırsatta dile getirdik. İnsanlar bize Ordusporluluğumuzdan dolayı sempati duydu. Ordu Futbolu'nda yeni bir oluşum yeni bir hava katmaya çalışan bir Kotyora takımı var. Sosyal medyayı etkin kullanan ve gençlere hitap eden oluşumumuzu herkesin gördüğünü düşünüyorum.

  • Kotyora 10 maçın 10'unu da kazandı ve kalesinde ligin en az gol yiyen takımı oldu. Takımın savunma oyuncusu olarak bu istatistiği nasıl değerlendiriyorsun ?

Doğanay Cebeci: Emrah, Ben, Süleyman, Emre, Berat bu isimlerle sezonun genelinde savunmada beraber oynadık. Biz savunmayı çok iyi bir takımız. Sahaya çıktığımızda da bize verilen taktikleri en iyi şekilde yapmaya çalıştık. 10 maçta yediğimiz 2 gol bunu gösteriyor.

  • Geçen sene saha kenarında, bu sene de saha içerisinde olan birisi olarak nasıl bir oluşum, nasıl bir fark var ?

Süleyman Bayraktar: Saha kenarı ve saha içi her zaman farklı oluyor. Kenardan baktığımda her zaman kazanmak isteyen, oyunun güzelliklerini sahaya yansıtmaya çalışan bir takım vardı. Saha içerisine girdiğimde de bu zaten değişmedi. Olay yaşadığımız maçlar oldu ancak pozisyon gereği kartlar gördük. Geçen sezon final maçında 4 kırmızı kartımız vardı genellikle hakeme itirazdan dolayıydı. Bu sezon onun da önüne geçtik ve hem itirazın hem de olayların içerisinde yer almamaya özen gösterdik. Son Perşembe maçında olaylar çok kalabalık içerisinde gerçekleşti ve 1 oyuncumuz kart gördü. Saha içerisinde Fair-Play çerçevesinde oynayan bir Kotyora takımı var.

  • Hem saha için hem de saha dışında bu takımın bir bireyi olarak önümüzdeki sezon Kotyora FK'nın hedefleri neler ?

Doğanay Cebeci: Hedef benim en büyük motivasyonum. Hedef her zaman olacaktır. Kotyora'nın her zaman hedefi olur. Bu sezon hedefimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki sezon ise en kötü Play-Off potasında olmak istiyoruz.

  • Lig bittikten sonra transfer dedikoduları her zaman oluyor. Senin hakkında Esnafspor söylentileri var. Neler söylemek istersin ?

Doğanay Cebeci: Biz buradayız. Biz hep Kotyora'dayız.

  • Genç yaşında antrenörlük için çalışmalarına devam ediyorsun. Antrenörlük diploması olan bir futbolcu olarak saha içerisinde bunun avantajları neler oluyor ?

Süleyman Bayraktar: 18 yaşında C Belgesi'ni aldım. 3 sezondur antrenörlük yapıyorum. U15-16 kategorilerinde şampiyonluklar yaşadım, geçen sezon ise Kotyora ile finalde kaybettim. Saha içerinde oyuncu psikolojisi ile ilgili büyük avantajları oluyor. Maçın skoruna, ilerleyen dakikalarına göre, maç sonunda, soyunma odasında hatta idmanlarda futbolcu olarak ruh hallerini anlayabiliyorum. Saha içi yorgunluğu ile oyuncu hareketleri değişebiliyor, anlık tepkilerde antrenör olarak oyuncuya nasıl hitap etmem gerektiği konusunda tecrübelerim oluyor. Saha içerisinde olmanın tarif edilemez bir duygusu var ancak benim asıl hedefim antrenörlük yolunda ilerlemek. İnşallah başarılı olurum.

  • Kotyora Futbol Kulübü'nün kısa sürede oluşan güzel bir taraftar topluluğu var. Taraftarlara ne söylemek istersiniz ? KFK taraftarları önümüzdeki sezon nasıl bir takım görecek ?

Doğanay Cebeci: Hepsine teşekkür ediyorum. Hem Ordu'da hem ilçelerde oynadığımız her maça gelmeye çalıştılar. Umarım seneye onları mutlu etmeye devam edebiliriz. Tribünlere gelerek bizi izlemeye devam etsinler.


Süleyman Bayraktar: KFK taraftarları bu sezon olduğu gibi sahada mücadele eden, skor ne olursa olsun maçı bırakmayan, taraftarlarına güzel futbol, güzel oyun sunmaya çalışan bir Kotyora Takımı olacak. Taraftalarımız ve bizi izlemeye gelenler kısaca sahada amacı futbol oynamak ve futbolcu güzelleştirmeye çalışan bir takım görecekler. Hedefsiz takım olmaz. Hedefimiz en kötü Play-Off. İlk 3 ve 4 ya da 5.takım Play-Off'a kalıyor. Öncelikle ilk 3'te yer almak istiyoruz. Play-Off'ta da yetenekli oyuncularımızı Ordu Futbolu'na izlettirmek istiyoruz. Taraftalarımız bizi izlemeye devam etsin.


ORDU YORUM SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ 

Editör: Haber Merkezi