Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat KÜÇÜKOĞLU’  “22 Kasım Diş Hekimleri Günü” nedeni ile yazılı bir mesaj yayınladı.
Küçükoğlu yayınladığı mesajında şunları ifade etti.Bilimsel anlamda diş hekimliğinin temelleri 22 Kasım 1908 tarihinde atılmış ve 1996 yılından itibaren de ülkemizde her 22 Kasım günü “Diş Hekimleri Günü” olarak kabul edilmiştir.

Ağız ve diş rahatsızlıkları birçok hastalığın habercisidir. Ağız ve diş sağlığının korunmasında hekimlerimiz kadar halkımıza da görevler düşmektedir. Özellikle çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle ağız ve diş sağlığının korunması alışkanlığını yeni nesillere kazandırmak, toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesini sağlamak, diş hekimlerimiz ile ailelerin yanı sıra herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir. Periyodik kontrollerle halkımız ağız ve diş sağlığına önem vererek koruyucu tedbir ve tedavilerden faydalanırsa diş hastalıklarının oluşumu azalacak ve diş sağlığı açısından sağlıklı nesiller yetişecektir.

Bu doğrultuda halkımızın ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi yönünde büyük bir özveri göstererek fedakârca çalışan tüm diş hekimlerimizin ve ağız ve diş sağlığı çalışanlarımızın 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile 22 Kasım Diş Hekimliği Gününü tebrik ediyor, sağlıklı günlere hep beraber ulaşmak dileğiyle başarılar diliyorum dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi