Kamu Hastaneleri Birliği Ordu Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, 50 Yataklı Kumru Devlet Hastanesi 26 Aralık Pazartesi’den itibaren Ordululara hizmet vermeye başlayacak. İki ay önce inşaatı tamamlanan hastanenin iç mefruşatı ile tetkik ve acil müdahaleler için gerekli tıbbi donanımı tamamlandı.

13 milyon liraya mal oldu

13 milyon 268 bin liralık ihale bedeli bulunan Kumru Devlet Hastanesi hizmet binası 50 yataklı olarak inşa edildi.  Yaklaşık 3 bin metrekare oturum alanına sahip olan hastane binasında acil sağlık hizmetleri de iki poliklinikte ilçe halkına hizmet verecek.  Hastanenin resmi açılışının Ocak ayı ortasında Ordu’yu ziyaret edecek olan Başbakan Yardımcısı Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş tarafından yapılması bekleniyor.

"Konforlu oda sistemine geçildi"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Orduluların sağlık alanında sorunlarının giderilmesi için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini bildirdi. Ordu’nun, AK Parti hükümetleri döneminde, sağlık alanında önemli hizmetlere kavuştuğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: “İlimizde sağlık alanındaki yatırımlarımız hızla devam ediyor. Vatandaşlarımıza daha konforlu ve modern tesislerde sağlık hizmeti vermek için gayret gösteriyoruz. İnşallah koğuş sisteminden konforlu oda sistemlerine geçilmesi, hizmet kalitesinin de artmasıyla Ordu ilimiz sağlıkta önemli bir ivme kazandı. Kumru halkı için önemli bir hizmeti daha tamamladık. Kumru ve bölgede yaşayan vatandaşlarımız sağlık alanında en iyi hizmeti alacaklar. Allah hayırlı etsin.” Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi