2022-2023 sezonunda Ordu 1.Amatör Lig C Grubu'nda mücadele eden Kumruspor ile Çamaşspor arasında oynanan 5.hafta maçında yaşanan olaylar haftaya damga vurmuş ve maç tatil edilmişti. Maçın ardından hakemin kırmızı kartlarına tepki gösteren Çamaşspor cephesinin maçtan çekildiği ifade edilerek hakemin maçı tatil ettiğine yönelik raporların ardından cezalar açıklanmıştı. Ordu Amatör İl Futbol Disiplin Kurulu yaptığı toplantı sonrasında merakla beklenen Kumruspor-Çamaşspor maçının kararını açıklarken, Kumruspor'u 3-0 hükmen galip saydı. Aycıca Çamaşspor cephesinde kırmızı kart gösterilen 6 futbolcuya toplamda 9 maç men cezası verişmişti.

Çamaşspor cephesinin ise yaptığı itirazların ardından Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Kumruspor ve Çamaşspor'a gönderdiği yazıyla kararı bozduğu öğrenildi. TFF Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun dosyayı incelediği ve Ordu İl Disiplin Kurulu'nun verdiği kararın hukuka aykırı olduğunu tespit etti.

TFF Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun karar yazısında şu ifadeler yer aldı:

''Çamaşspor cephesinin itiraz ettiği dosya incelendiğinde, müsabaka hakeminin kırmızı kart ile oyun dışında kalmış takım kaptanına 'devam ediyor musunuz'' diye sorduğu, takım kaptanını da kendi şahsı dışında buna ilişkin herhangi bir yetkisi olmadığı halde ' devam etmiyoruz' cevabı verdiği, bunun üzerine muğlak bir cümle ile takımın yarısının oyun alanını terk ettiği gerekçesiyle maçın tatil edildiği anlaşılmıştır. Kulüp yöneticilerine herhangi bir bildirim yapılmadan sadece kırmızı kart görerek oyun dışı kalmış takım kaptanının beyanıyla maçın tatil edilmesinin usule uygun olmadığı ve buna ilişkin Ordu İl Disiplin Kurulu'nca verilen kararın hukuka aykırı olduğu tüm dosya kapsamında anlaşılmakla Ordu İl Disiplin Kurulu'nun 30.11.2022 tarih ve 6 sayılı kararlarının kaldırılmasına, iş bu kararın her iki kulübe de tebliğine, karar kesinleştikten sonra müsabaka akıbeti hakkında karar verilmek üzere dosyanın TFF Yönetim Kurulu'na gönderilmek üzere TFF Genel Sekreterliği'ne gönderilmesine karar verilmiştir.''

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi