Ordu 1.Amatör Lig 5.Hafta maçında Kumruspor ile Çamaşspor karşı karşıya gelmişti. Kumru İlçe Sahası’nda oynanan ve zirve mücadelesi veren iki ekip arasındaki sonucu merakla beklenen maç gergin ve aynı zamanda gollü başladı. Karşılaşmanın 1-1 devam ettiği esnada ise 43.dakikada yaşanan olaylar sonrasında yeşil sahada gerginlik üst seviyeye çıktı. Konuk ekip Çamaşspor’un 43.dakikada attığı gol önce orta hakem tarafından onaylanırken, yan hakemin uyarısı sonrasında gol kararı iptal edildi. Bu karar sonrasında ise yoğun şekilde takım halinde itiraz eden Çamaşspor’da üç futbolcu kırmızı kart ile oyundan atılmış, hakemim ise maçı tatil etmesi tartışılmıştı.

Ordu Amatör İl Futbol Disiplin Kurulu yaptığı toplantı sonrasında merakla beklenen Kumruspor-Çamaşspor maçının kararını açıklarken, Kumruspor'u 3-0 hükmen galip saydı. Aycıca Çamaşspor cephesinde kırmızı kart gösterilen 6 futbolcuya toplamda 9 maç men cezası verildi. İşte Kumruspor-Çamaşspor maçında verilen cezalar:

- Çamaşspor ’un Futbol Müsabaka talimatının 22., Futbol Disiplin Talimatı’nın 32.maddeleri uyarınca müsabakada 3-0 hükmen mağlup sayılmasına, Kumruspor’ un 3-0 galibiyetinin tesciline, 

- Çamaşspor kulübünün sahadan çekilmesi eylemi sebebi ile Futbol Müsabaka Talimatının 24/1(a) maddesi ‘’... başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir.‘’ hükmü uyarınca mevcut puanlarından 3 puanının silinmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

- Çamaşspor kulübünden Burak Günay'a 1 maç men,  

- Çamaşspor kulübünden Fatih Koç'a 1 maç men, 

- Çamaşspor kulübünden Sezer Çetin'e 1 maç men,

- Çamaşspor kulübünden Yusuf Satış'a 2 maç men, 

- Çamaşspor kulübünden Onur Öksüz'e 2 maç men,

- Çamaşspor kulübünden Furkan Arslan'a 2 maç men.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi