Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşmesiz personelin sözleşmeliye geçirilmesi için gerçekleştirdiği kura uygulamasının yanlış olduğunu belirten CHP’liler parti binasında açıklama yaptı.

Kura çekiminin adaletsiz olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Sami Torun; “Büyükşehir belediye meclisinde 16 Ocak tarihinde yapılan toplantıda sözleşmesiz personellerin sözleşmeli olması anlamında konuyu açtığımda alelacele bir uygulama yapılarak personeller sözleşmeli yapılıyor. Bundan biz de çalışanlar da çok mutluluk duyduk. Fakat ertesi sabah gelen bir mesajla bu sevincimiz kursağımızda kaldı. Sözleşmesi yapılan personellerin sözleşmeleri iptal ederek, yeni bir kura çekimine tabi tutulacaklarını öğreniyoruz. Biz o günden bu güne kadar bu kura çekiminin adaletsiz olduğunu, çalışanların haklarının yendiğini o günden beri itiraz ederek söylüyoruz. Bizim istediğimiz şey,  sözleşmeler yapılırken liyakat ve kıdem sırasına göre yapılması, insanların hakkının kendilerine teslim edilmesidir” dedi.

Kimse memnun değil!

Torun, şöyle devam etti: “Liyakatten kastım şudur; bir işte gerçekten uzman biri varsa yani yüksek mimar, mühendis varsa burada kıdeme bakmazsınız, bu insanları belediyeye alır, belediyenin bu insanlardan faydalanmasını sağlarsınız. Bunun haricinde diğer arkadaşlara oradaki çalışma yılına göre sözleşme yapabilirsiniz ve herkes hak ettiğini almış olur.

Emekçinin hakkı, kaderi bir fanusun içine tombala çeker gibi hapsedilemez. İnsanların onuruyla oynanamaz. Gerek kuradan çıkanlar, gerekse çıkmayanlar duyuyoruz ki her tarafta bir umutsuzluk var. Bu kuranın sonucunda hiç kimse bu işten memnun olmadı.”

Suç duyurusunda bulunacağız!

Torun, açıklamasında kura çekimi sırasında bir ismin 5 dakika arayla iki kere söylendiğini belirterek, olay anındaki ses kayıtlarını dinletti. Aynı ismin iki kere kurada çıkmasının, bu kuranın tamamen şaibeli olduğunun ispatı olduğunu söyleyen Torun; “Acaba belediye personeli bu kuraya gerçekten katıldı mı, kimler dışarıda kaldı, kimler kalmadı. Bu sayı tutuluyorsa ve bu isimden iki kişi çıktıysa demek ki birinin de hakkı yenmiş oluyor. Bu isimde sadece bir kişi çalışıyor belediye de onu da araştırdık. 5 dakika arayla çekilen bu kura aslında her şeyin habercisi. Kaydın 41 ve 45. Dakikasında söylenen ismin önemi yok burada konu kuranın tamamında yapılan haksızlık. Bu konuda il başkanı ve ilçe başkanımızla suç duyurunda bulunacağız. Gördüğümüz her yanlış konunun karşısında olduk. Bu nedenle çalışanların ve ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi. Ordu Yorum\Neşe Çakar Erkin

 

Editör: Haber Merkezi