Yenilenen kurban alım, satım ve kesim yerleriyle vatandaşlara bu Kurban Bayramı’nda da hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, 7 ilçede 8 ayrı noktada bulunan kesim yerlerinde bayram süresince veterinerler kontrolünde kurban kesimi yapacak.

Kesimler 15 dakika sürecek

Kurban alım ve satımının rahatlıkla yapılması ve kesim işlemlerinin kolayca gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, Bayram süresince Altınordu, Ünye, Akkuş, Gölköy, Aybastı, Kabadüz (Çambaşı) Fatsa ile Altınordu ilçesi Eskipazar Mahallesi’ndeki Mobil Kurban kesim Ünitesi’ndeki kurban satış yerine kurulacak mobil mezbahada ve açık kesim alanında kurban kesimi yapacak. Kurbanlıklar, veteriner hekimlerin kontrolünde 10-15 dakikada kesilecek ve ardından vatandaşlara teslim edilecek. İlçe belediyeleri tarafından tespit edilen açık kurban kesim yerlerinde de kurbanlar kesilebilecek.

51 personel görev yapacak

Büyükşehir Belediyesine ait mezbahalarda kesim yaptırmak isteyen vatandaşlar, mezbahalara başvurarak kesim için sıra numarası ve randevu alacak. Kesim için randevu alan vatandaşların kurbanlıkları, sırası geldiğinde 10-15 dakika içerisinde kesilip parçalanarak kendilerine teslim edilecek. Büyükşehir’e ait 8 kesim noktasında yapılacak kurban kesimlerinde, işlemlerin hızlı ve sağlıklı bir şekilde sorunsuzca yapılabilmesi için 8 veteriner hekim, 51 kesim ve temizlik personeli görev yapacak. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi